Brynäs segerjubel efter målfest mot HV71
Publicerad: 2019-11-30
Brynäs krossade HV71 på hemmais inför 723 supportrar med 7-2.

Brynäs fick bästa tänkbara start redan efter nedsläpp.

Efter bara 10 sekunder av matchen så gjorde lagkapten Erika Grahm 1-0.

HV kvitterade till 1-1 efter 14.23 spelat - och det blev även resultatet på tavlan inför pausvila.

I den andra perioden så var det istället HV som tog ledningen med 2-1 efter tre minuter spelat.

Men Brynäs låg i hälarna på gästerna och kvitterade till 2-2 sånär tre minuter senare.

8.55 drabbades Brynäs av en utvisning och HV såg fick läge att åter igen ta ledningen.

Men då kom istället Michela Cava och Kapten Grahm i ett två-mot-ett-läge och gav Brynäs ledningen med 3-2 - i det numerära underläget.

Det var även här matchen tog en ljus vändning för hemmalaget och en målfest väntade i Monitor ERP Arena.

12.30 spelat så kom en utökning till 4-2 via Denisa Krizova - och med 28 sekunder kvar av perioden sköt Cava in 5-2 till Brynäs och blev tvåmålsskytt.

I den tredje perioden kom HV71s chans på en reducering när vi drog på oss en utvisning efter bara minuten spelad.

Men åter igen, i numerärt underläge, så gjorde Brynäs mål - denna gång via Stalder.

Brynäs målfest fortsatte och före matchen var slut hade resultatet utökats till 7-2 via Krizova - som även hon blev tvåmålsskytt.

Brynäs vann matchen med 7-2 inför 723 åskådare.

Brynäs–HV71 7-2 (1–1, 4-1, 2-0)

Första perioden: 1-0 (0.10) Erika Grahm (Michela Cava, Emma Murén), 1-1 (14.23) Sidney Morin (Jessica Healey, Kennedy Marchment)

Andra perioden: 1-2 (3.00) Kaitlyn Tougas (Hanna Olsson, Kennedy Marchment), 2-2 (5.46) Lara Stalder (Johanna Olofsson, Mariam El-Mahmadi), 3-2 (10.28) Michela Cava (Erika Grahm) spel fyra mot fem, 4-2 (12.30) Denisa Krizova (Lara Stalder, Katerina Mrazova), 5-2 (19.32) Michela Cava (Lara Stalder, Katerina Mrazova)

Tredje perioden: 6-2 (3.15) Lara Stalder (Katerina Mrazova, Maja Nylén-Persson) spel fyra mot fem, 7-2 (12.37) Denisa Krizova (Michela Cava, Sarah Forster)

Skott: 4–6, 7–7, 5-5. Totalt: 16-18.