VM-back förstärker SDHL-truppen
Publicerad: 2023-04-21
Brynäs IF är glada att kunna presentera det första nyförvärvet till SDHL-laget. 21-årige VM-backen Annie Silén senast i Leksands IF är klar för Brynäs IF. – En spelare som vi har haft ögonen på ett tag, så vi är mycket glada över att Annie ansluter till Brynäs, säger sportchef Erika Grahm.

Klubbens första nyförvärv är i hamn och vi är glada över att kunna välkomna Annie Silén till Brynäs IF. Annie med moderklubb Segeltorps IF har tillbringat de fem senaste säsongerna i Leksand. Trots sin unga ålder har hon samlat på sig rutin med bland annat över 100 matcher i SDHL och senast VM-spel med Damkronorna. Nu byter hon från den vitblåa tröjan till den rena dräkten.

– Det känns som ett bra steg för mig. Brynäs är ett bra lag som alltid är med uppe i toppen och kämpar om guldet. Jag har fått ett väldigt professionellt intryck i hur Brynäs bedriver sin verksamhet & när möjligheten att komma till föreningen dök upp så var det inget att tveka på, säger Annie Silén.

Sportchef Erika Grahm är nöjd och entusiastisk över att knyta till sig Annie Silén till backuppsättningen:

– Annie är en spelare som vi har haft ögonen på ett tag nu, så vi är mycket glada över att Annie ansluter till Brynäs. Hon är en spelare i början av sin karriär men har många delar i sitt spel till att kunna utvecklas till en bärande spelare i det här laget. Det ska bli väldigt spännande att följa Annie i vår miljö och jobba med hennes utveckling.

Kontraktet är skrivet på två säsonger och Annie Silén ser verkligen fram emot säsongen:

– Jag ser fram emot att träffa mina nya lagkamrater, det verkar vara ett bra sammansvetsat gäng som jobbar mot samma mål – det första guldet. Det är en resa jag verkligen vill vara en del av.

Vi ser fram emot att se Annie Silén i Brynäströjan och hälsar henne varmt välkommen till Gävle och Brynäs IF!

Brynäs IF
Huvudpartners
Officiella Partners