Brynäs IF skriver historia – föreningens första damjuniorlag är på plats
Publicerad: 2022-10-05
Brynäs IF
Brynäs IF fortsätter satsningen på Jämställdhetsresan och damverksamheten. Från säsongen 2022/23 finns ett nystartat damjuniorlag i föreningen. – Det känns fantastiskt att ha laget på plats, säger sportchef Erika Grahm.

I början av 2018 beslutade Brynäs IF att göra en långsiktig investering och nysatsning på damverksamheten. Ur satsningen föddes initiativet Jämställdhetsresan och hockeytrappan. Målet med hockeytrappan är att spelare från 5 upp till 35 års ålder ska ha möjligheten att utöva hockey och bo i Gävle/Gästrikland. Den som drivit projektet är Erika Grahm och då i sin tidigare roll som damansvarig.

Nu är det sista steget i trappan taget. Från säsongen 2022/23 finns ett nystartat damjuniorlag i föreningen.

Laget, som går under namnet Sandviken/Brynäs, består av 20 spelare som samtliga tillhör LIU (hockeygymnasium). Serietillhörighet är NDHL (DamEttan Västra) där samtliga hemmamatcher spelas i Monitor ERP Arena.

– Det känns fantastiskt att ha laget på plats. Nu ser vi framemot att fortsätta växa på flicksidan där vi satsar på att ha fler lag och samtidigt behålla våra spelare. Vi vill skapa en bra grund för framtiden där vi fostrar spelare till vårt hockeygymnasium, representationslag samt de svenska landslagen, säger sportchef Erika Grahm.

Med damjuniorlaget på plats finns nu fem lag i damverksamheten – tre olika flicklag, ett juniorlag och ett A-lag. Spelare kommer att vandra mellan lagen där juniorlaget kommer bidra till A-laget samtidigt som spelare från flicklagen flyttas upp till juniorlaget.

– Vi ska bygga för framtiden och då det känns väldigt inspirerande att ha ett damjuniorlag i föreningen, säger gymnasie- och junioransvarig Rickard Brehlin.

Tränarstaben till laget består av Brynäsprofilen Angelica Östlund som huvudtränare, Marcus Friberg Carlsson som assisterande samt Pernilla Köie som materialförvaltare.

Brynäs IF