Veini Vehviläinen förlänger
Publicerad: 2022-05-20
SHL
Målvakten Veini Vehviläinen stannar i Brynäs. Ett nytt kontrakt har signerats som gäller över den kommande säsongen i SHL.

– Det känns riktigt bra. Att komma tillbaka för ytterligare en säsong med personer jag känner och fans jag uppskattar. – Jag vill hålla en jämn och hög nivå under hela säsongen och ge laget möjligheten att vinna varje match.

Vehviläinen kom till Brynäs under sommaren 2021 och blev utpekad förstemålvakt när säsongen inleddes. Särskilt minns vi december månad, fyra nollor hölls och vår målvakt utsågs till Månadens Spelare i SHL. När grundserien skulle avgöras fick Veini mycket speltid och radade upp starka prestationer när vi tog oss till slutspel efter att ha stått utanför några säsonger.

På meritlistan kan vi även notera att supporterföreningen Brynäs Stockholm utsåg Vehviläinen till säsongens bästa spelare och delade ut sitt pris i samband med SM-finalen i SDHL.

– Det var coolt. Brynäs är en klassisk klubb och att få den uppskattningen av supportrar efter min första säsong, jag är så tacksam.

Sportchef Johan Alcén är nöjd över att målvaktsparet inför kommande säsong nu är komplett.

– Jag har hela tiden pratat om att vi har haft en vilja av att ha ett ”tandem” med två målvakter som kan pusha och hjälpa varandra. Och nu känner jag att det är precis vad vi fått in.

– Veini visade under säsongen vilken nivå som finns i honom. Han är otroligt professionell i allt han gör, det har varit en prioritet för oss att få till den här förlängningen, säger Alcén.

Veini, vidi, vici.

Brynäs IF