Skön seger efter en grinig tillställning i semifinal 2:7
Publicerad: 2024-04-03
Det blev en grinig tillställning i den andra semifinalmatchen mot gästande Karlskoga, i en match som bjöd på en rad mål och heta känslor.

Den första perioden var inledningsvis en jämn och tajt tillställning där båda lagen visade upp ett disciplinerat försvarsspel.

Ju längre perioden gick desto mer chanser började lagen skapa, där vi var närmast ett ledningsmål efter ett skott i målramen.

Vi fick chansen i spel fem-mot-fyra och lyckades skapa några bra målchanser men utan resultat.

Mot periodens slut skapade båda lagen rikligt med målchanser och matchens första mål låg i luften.

Den första perioden skulle dock bli mållös och lagen fick gå till periodvila med ställningen 0–0.

Den andra perioden bjöd på bra fart där båda lagen låg på för att göra matchen första mål.

Vi fick åter chansen i powerplay, en chans vi skulle ta tillvara på. Efter 09:02 kunde Anton Rödin snyggt skjuta in matchens första mål efter en fin soloprestation, 1–0.

Efter vårt ledningsmål vaknade Karlskoga till rejält och skapade några riktigt bra målchanser och anfall, där Damian Clara stod för en rad fina ingripanden.

Den tredje perioden fick vi inleda i spel fem-mot-fyra efter att bortalaget dragit på sig en utvisning efter den andra periodens slut.

Där kunde Jack Kopacka utöka vår ledning till 2–0 efter 01:32 spelat, en riktig drömstart!

Den tredje perioden bjöd på mycket fysiskt spel mellan lagen och man kunde tydligt se att det var slutspelshockey på schemat.

Karlskoga fick även dem chansen i spel fem-mot-fyra men där visade vi upp ett starkt boxplayspel och kunde rida ut stormen.

Efter 14:13 kunde sedan Jacka Kopacka återigen skriva in sig i målprotokollet, 3–0.

Vi visade upp ett bra spel efter 3-0-målet men efter slarv i egen zon kunde bortalaget skjuta in reduceringspucken, 3–1.

Karlskoga plockade i slutet av perioden ut målvakten i jakten på ännu ett mål och man skapade chanser, men Clara längst back i målet skulle bli för svår att överlista.

I stället kunde Miks Indrašis skjuta in matchens sista mål i tom bur efter bra slit, 4–1.

Periodens avslutande minuter blev en grinig tillställning och bestod mest av gurgel och slagsmål lagen emellan, där utvisningsbåsen snabbt fylldes upp; ett ställningskrig inför match nummer tre.

Semifinal 3:7 spelas på bortaplan nu på fredag den 5 April klockan 19.00.

En gång Brynäs - Alltid Brynäs

Brynäs IF–BIK Karlskoga 4–1 (0–0, 1–0, 3–1)

Andra perioden: 1–0 (9.02) Anton Rödin (Oliver Tärnström, Greg Scott), spel 5 mot 4.

Tredje perioden: 2–0 (1.52) Jack Kopacka (Tyler Kelleher, Tyler Vesel), spel 5 mot 4, 3–0 (14.13) Jack Kopacka (Tyler Kelleher, Jordie Benn), 3–1 (15.58) Hampus Plato (Gustaf Thorell, Jesper Norbäck), spel 6 mot 5, 4–1 (17.26) Miks Indrasis (Anton Rödin, Johan Larsson), i tom Karlskogabur.

Skott: 27–24 (9–5, 11–11, 7–8)

Utvisningar: BIF: 7×2 min. Karlskoga: 10×2 min.

Publik: 7 179.