Förlust mot Örebro för herrarna
Publicerad: 2021-09-02
Herr
Örebro drog ikväll det längsta strået och vann med 4-1.

I en jämn första period så var det vi som tog ledningen med 1-0 genom Emil Molin när vi bara hade spelat drygt sex minuter av matchen.

Några minuter senare så tvingades vi också till ett målvaktsbyte då Veini Vehviläinen ersatte Viktor Andrén som inte kunde spela vidare.

Med sju minuter kvar av perioden så fick hemmalaget chansen att spela fem mot fyra vilket man utnyttjade och det var kvitterat till 1-1.

Det var vi som inledde den andra perioden på bäst sätt men lyckades inte få någon utdelning. Istället var det Örebro som skulle göra 2-1 när hemmalaget fick chansen i spel fem mot tre när det återstod sju minuter av den andra perioden.

Efter målet fortsatte Örebro att trycka på för ytterligare ett mål men Vehviläinen stod för flera kvalificerade räddningar och 2-1 stod sig till periodens slut.

I den tredje perioden drog sedan Örebro iväg i målprotokollet och vann till slut med 4-1.

Redan på söndag spelar vi igen, då reser vi till Sundsvall för möte mot Timrå i SHL-genrepet.

Matchfakta

Örebro HK - Brynäs IF 4-1 (1-1, 1-0, 2-0)

Första perioden: 0-1 (06.42) Emil Molin (Greg Scott). 1-1 (13.11) Nick Ebert (Kristian Näkyvä, Emil Larsson) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2-1 (33.48) Robin Kovacs (Kristian Näkyvä, Nick Ebert) spel fem mot tre.

Tredje perioden: 3-1 (49.09) Rodrigo Abols (Robin Kovacs, Kristian Näkyvä). 4-1 (52.00) Miika Salomäki (Marcus Hardegård, Jani Lajunen) spel fem mot fyra.

Skott: 37-22