Välkommen till Brynäs IF, Julius Bergman
HERR2021-06-21
Brynäs IF har gjort klart med en ny back till SHL-truppen. Det är Julius Bergman som har skrivit på för två år med klubben. – Jag vill alltid vinna varje kamp och älskar självklart att gå segrande från matcher, säger han.

Den 25-åriga backen kommer från Stockholm men har Karlskrona HK som moderklubb. Bergman är en högerskjutande back som tidigare har spelat i SHL med Frölunda. Nu har han skrivit ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2022/23.

— Det känns jätteroligt och spännande att få representera Brynäs i vinter. Jag och familjen ser väldigt mycket fram emot att komma upp till Gävle, säger Bergman.

Bergman har även fem säsonger i Nordamerika och en säsong i Finland bakom sig. Han har bland annat tillbringat tre säsonger i San Jose Barracuda som är farmarlag till NHL-laget San Jose Sharks.

— Vi har hört mycket gott om Julius, en kille med hög arbetsmoral och en stark vilja. Vi ser en mångsidighet i hans spel där han är en spelskicklig back som även gillar det fysiska spelet. Vi är säkra på att han kommer bidra och hjälpa till att lyfta andra spelare i laget, säger huvudtränare Mikko Manner.

Bergman kommer senast från en säsong i finska Pelicans. Där blev det totalt tolv (5+7) poäng på 57 grundseriematcher.

— Jag skulle beskriva mig som en spelare med ett bra förstapass och som gillar att skjuta mycket. Jag vill alltid vinna varje kamp och älskar självklart att gå segrande från matcher. Jag trivs både i det defensiva spelet och det offensiva spelet och tycker det är roligt att följa med upp i anfall, säger Bergman.

Kommunikatör Martin Jibbefors