Seger med 4-1 mot Västerås
Publicerad: 2021-08-27
Det blev seger i kvällens match mot Västerås - stark avslutning på matchen med tre mål under de sista fem minuterna.

Likt gårdagens match fick vi se en mållös första period i dagens match mot Västerås. Första målet skulle dröja ända tills vi hade spelat 29 minuter av matchen då Alexander Lunsjö gav sitt Västerås ledningen.

I den tredje perioden skulle vi äntligen få utdelning och detta genom Linus Ölund. Målet kom i efterskalvet av spel i numerärt överläge där Ölund tog hand om en förlupen puck och satte kvitteringspucken till 1-1 högt bakom Gustafsson i Västeråsmålet.

Efter målet var det vi som tog över spelet och under de avslutande fem minuterna så skulle vi avsluta starkt med tre mål. Först ut var Julius Bergman som framför mål rakade in 2-1 målet. Bara 30 sekunder senare ökade Danielsson på till 3-1 och sedan fastställde Noel Gunler slutresultatet till 4-1 i öppen kasse.

Imorgon avgörs det om vilken placering vi spelar om i söndagens avgörande placeringsmatch.

Tre snabba om matchen:

Julius Bergman gjorde sitt första mål i Brynäströjan.

Linus Ölund var poängbäst i laget med 1+1

Viktor Andrén hade en räddningsprocent på 95,83 %.

Brynäs IF - Västerås IK 4-1 (0-0, 0-1, 4-0)

Första perioden: -

Andra perioden: 0-1 (29.01) Alexander Lunsjö (utan assist)

Tredje perioden: 1-1 (47.07) Linus Ölund (Anton Mylläri). 2-1 (55.02) Julius Bergman (utan assist). 3-1 (55.31) Nicklas Danielsson (Linus Ölund, Marcus Björk). 4-1 (58.55) Noel Gunler (utan assist).

Skott: 25-24