Save the date – gemensamt ökar vi sysselsättningen
Publicerad: 2023-12-08
En bra start, Ett bättre Gävle och Vuxenutbildningen i Gävle fortsätter med sitt goda samarbete inför våren 2024 genom att bjuda in till nästa Jobb- och utbildningsmässa den 20 mars kl 14-17 på Monitor ERP Arena. Vi bjuder in till kommunens största mötesplats för alla som är på väg in i utbildning eller arbetsmarknaden.

Varför mässa? 

Att få rätt kompetens till rätt plats är ofta en utmaning för alla företagare. Vi tillsammans kan skapa en tydlig röd tråd som visar på att utbildning leder till framtida jobb. Med på mässan kommer olika företagare och skolformer att finnas på plats, allt från vuxenutbildningens yrkesutbildningar till yrkeshögskolor, folkhögskolor och högskolor. För att tydligt visa att utbildning leder till faktiska jobb hoppas vi att ännu fler arbetsgivare kan finnas på plats på mässan i vår, även dom som inte har ett omedelbart rekryteringsbehov men ser ett framtida kompetensförsörjningsbehov. Genom att synliggöra regionens framtida behov och matcha den mot de olika utbildningsanordnarna tror vi att mässbesökaren får en ännu bättre upplevelse och den röda tråden blir tydligare för alla. 

I fjol hade vi 100 utställare och ca 800 besökare. Inför våren 2024 är målet minst 150 olika utställare uppställda runt hela arenan och att vi ska få minst 1000 besökare till denna jobb- och utbildningsmässa. Vilka som deltar kommer att synas på mässans hemsida  Jobb- och utbildningsmässan – Gävle kommun (gavle.se)

Hitta hit, hitta rätt 

Mässan kommer gemensamt marknadsföras av de tre arrangörerna som tillsammans med utställarna sprider informationen via sociala medier, nätverkskanaler mm. Skolelever och invånare kommer att bjudas in till mässan med chans att hitta en spännande utbildning eller ett utmanande arbete. 

Låt oss jobba tillsammans för att få en ännu bättre mässa där vägen till arbete blir allt tydligare genom att vi tillsammans verkar för att rätt parter till dig som utställare finns på plats den 20 mars.

Anmäl er redan idag till [email protected] och rekommendera era samarbetspartners att göra detsamma så skapar vi goda förutsättningar till ert framtida kompetensförsörjningsbehov.

Vi kommer, kom du också!

Hälsningar 

En bra start, Ett bättre Gävle och Vuxenutbildningen i Gävle