Erika Grahm fortsätter arbetet som sportchef
Publicerad: 2022-02-04
Brynäs
Sportchef Erika Grahm fortsätter i rollen som sportchef och är nu tillsvidareanställd i sin tjänst. Grahm har varit sportchef sedan 2018 och har under sin tid i föreningen bidragit starkt till utvecklingen av den sportsliga organisationen. – Jag ser fram emot att fortsätta det påbörjade arbetet, säger Erika Grahm.

Grahm anslöt till Brynäs i en dubbel roll som spelare på isen kombinerat med att agera sportchef med fokus på att utveckla dam- och flickverksamheten. Sedan intåget har organisationen stärkts och Grahms arbetsuppgifter har blivit fler. Efter säsongen 2021 avslutades spelarkarriären och fullt fokus lades på att leda den sportsliga organisationen framåt.

– Vi ser att Erika är långsiktigt viktig i det arbete vi genomför för att ta oss ännu starkare in i framtiden, säger Håkan Svedman, klubbdirektör. – Under den tid hon redan hunnit lägga i sitt arbete har vi sett stora steg framåt och ser nu fram emot att fortsätta resan för att skapa de bästa förutsättningarna för att leda utvecklingen av svensk hockey.

I backspegeln ser vi ett stärkt damlag, ett omtag i juniororganisationen och införandet av hockeygymnasium för tjejer. Det arbetas även på ett juniorlag på damsidan med målsättningen att säkra återväxten till representationslaget i SDHL.

– Hela vår juniororganisation har ju syftet att förbereda spelarna för spel i våra seniorlag. Därefter hoppas vi att de kan skapa sig långa och starka karriärer, säger Grahm.

Det är inte bara SDHL och flicksidan som Grahm ansvarar för, utan mer övergripande jobb över alla de fem elitlagen där mycket fokus lagts på vår juniorverksamhet. I det dagliga sportsliga arbetet finns även Johan Alcén med i tätt samarbete med Grahm.

– Vi funkar bra ihop med varandra, vi har känt på varandra sen i somras och jobbar väldigt bra tillsammans, säger Grahm. – Vi bygger en större och starkare sportorganisation. Utifrån nuläget så funkar det bra och jag är spänd på att vi ska bli helt klara med organisationen så att vi kan berätta om det i detalj. Det kommer nyheter under våren.

I närtid väntar de avslutande grundseriematcher i SDHL och SHL de kommande veckorna. Redan nu vet vi att det väntar SM-slutspel för damlaget, något Grahm ser fram emot.

– Vi fick silver förra säsongen och självklart har vi siktet på att gå hela vägen den här säsongen, säger Grahm.

Lyssna gärna på senaste avsnittet av Brynäs IF:s Officiella Podcast där Erika Grahm berättar mer om sin roll som sportchef. Lyssna här eller i din poddspelare.

Brynäs IF
Huvudpartners
Officiella Partners