Huvudtränare Mikko Manner förlänger kontraktet med Brynäs IF
Publicerad: 2022-11-29
SHL
Mikko Manner kom till Brynäs IF inför säsongen 2021/22. Nu står det klart att han blir kvar i föreningen även nästa säsong. – Vi är verkligen på rätt väg och det är här jag vill vara, säger Manner.

Huvudtränare Mikko Manner stannar i Brynäs IF.

Han har skrivit på ett nytt kontrakt som håller honom i föreningen över säsongen 2023/24.

– Att förlänga med Mikko har varit prioriterat för oss. Det här har varit klart en tid och det känns bra att vi äntligen kan berätta om det, säger sportchef Johan Alcén.

Manner är inne på sin andra säsong som huvudtränare i klubben. Hans första säsong gick vi från 13 på tionde plats och gick till slutspel där vi föll mot Örebro i åttondelsfinal. Denna säsong ligger vi efter 21 omgångar på nionde plats i tabellen.

– Den resa vi inledde med Mikko förra året fortsätter och vi ser fram emot att jobba vidare tillsammans även nästa år. Mikkos ambition, vilja att vinna och hans värderingsstyrda ledarskap passar bra in i vad vi som klubb vill stå för, säger Alcén.

Kontraktet signerades i förra veckan och innebär att de två inledande åren i Brynäs förlängts med ytterligare ett.

– Vi har börjat den här resan bra tillsammans. Alcén och jag pratar varje dag och vi delar samma tankar och målbild för klubben. Alla i klubben arbetar hårt och det är viktigt att vi alla driver åt samma håll, säger Manner.

Manner, som är 48 år, kommer även fortsättningsvis att kombinera rollen som huvudtränare i Brynäs IF med sitt uppdrag som assisterande förbundskapten i Finland.

– Vi arbetar tillsammans alla i föreningen men jag är ansvarig för resultaten och för att Brynäs ska vinna matcher. Det förändras inte även om jag är med Finland eller inte. Jag får också mycket med mig därifrån som jag tar med mig hit till Brynäs, säger Manner.

Innan han kom till Brynäs IF hade Manner främst meriter från finska Kärpät och det finska landslaget. På meritlistan finns bland annat OS- och VM-guld samt ett antal finska mästerskap.

– Jag vill vinna här i Brynäs också. Det vill vi alla. Och tillsammans är vi på rätt väg för att nå dit vi vill, säger Manner.

Brynäs IF