Välkommen till Brynäs IF, Moa Wernblom
Publicerad: 2022-05-03
SDHL
Brynäs IF fortsätter att förstärka SDHL-truppen inför kommande säsong och kan idag välkomna forwarden Moa Wernblom. Hon ansluter på ett avtal över säsongen 2023/24.

– Moa är en den typen av spelare som varje tränare och medspelare älskar att ha i sitt lag. En hårt arbetande forward med en stark skridskoåkning och som alltid står upp för laget. Hon älskar att träna och tävla och vill ständigt utvecklas. Det är precis en sådan karaktär som vi vill ha i laget, säger sportchef Erika Grahm.

Moa Wernblom, 23, är klar för spel i den rena dräkten. Forwarden är född och uppväxt i Örnsköldsvik och har SK Lejon som moderklubb. Debuten i högsta serien gjorde hon redan säsongen 2013/14 i Modo, då endast 15 år ung. Sedan dess har hon hunnit med åtta säsonger till med spel i SDHL och kommer närmast från fem säsonger i Linköping.

Totalt har det blivit 301 matcher i SDHL och 70 poäng för Moa som trots sin unga ålder även har spelat en säsong med ett ”A” på matchtröjan. Nu väntar en flytt till Gävle och Brynäs, där Moa har signat ett avtal som sträcker sig över säsongen 2023/24.

– Jag blev väldigt glad när jag först hörde om intresset från Brynäs och det växte sig snabbt ömsesidigt. Nu när alla bitar har fallit på plats och kontraktet är signat så känns det hur bra som helst, säger Moa Wernblom.

– Tror inte att det har undgått någon om den satsning som Brynäs gör på damhockeyn och vilka möjligheter som ges spelare för att utvecklas. Att få komma till Brynäs där man får ett så pass stort förtroende är ärofyllt. Sedan tror jag att ett miljöombyte kommer få mig att utvecklas som både spelare och människa.

Erika Grahm har bra koll på Wernblom då duon tidigare spelat tillsammans i Modo.

– Jag har haft bra koll på Moa enda sedan tiden i Modo och har följt hennes karriär. Hon har tagit steg i sin utveckling och potentialen finns där för att ta än större steg. Det känns oerhört bra att ha henne i samma lag igen då hon är både en duktig hockeyspelare och en bra person i omklädningsrummet, säger Grahm.

Brynäs IF
Huvudpartners
Officiella Partners