Linus Ölund förlänger med Brynäs IF
Publicerad: 2023-04-05
Brynäs IF är glada över att meddela att Linus Ölund har förlängt sitt kontrakt vilket gör att Linus ställer sig raden med spelare följer med klubben på resan tillbaka. Kontraktet är skrivet på ett år och gäller under säsongen 23/24.

Igår förlängde Brynäs IF kontraktet med tre spelare som är fostrade i Brynäs IF, som med stort hjärta har bestämt sig för att vara med på resan tillbaka. Med IK Huge i Gästrikland som moderklubb blir Linus näst i raden att ansluta sig. Linus är en viktig spelare för Brynäs och har sedan han kom tillbaka till klubben efter spel i AHL hela tiden gjort sig mer betydande med sina viktiga ledaregenskaper. Hans skicklighet, professionalism och sätt att vara på och utanför isen har gjort honom till en viktig del av Brynäs IF:s trupp.

Brynäs IF är mycket stolta över att Linus väljer att fortsätta sin karriär med oss och ser fram emot att se honom fortsätta att leverera på högsta nivå under säsongen 23/24.

Sportchef Johan Alcen är också mycket nöjd över att Linus Ölund valt att förlänga sitt kontrakt med Brynäs IF. Han säger: 

– Linus är en spelare som alltid ger 100 procent på isen och är en förebild för våra yngre spelare. En spelare som också är i rätt karriärläge med stor utvecklingskurva framför sig. 

– Han har utvecklats succesivt och växt ut som en kulturbärare under sin tid i Brynäs, vi är övertygade om att vi kommer fortsätta utvecklas tillsammans. Linus står för så mycket av vad vi vill vara i föreningen, vi visste dessutom om att det är en attraktiv spelare så Linus var direkt prioriterad att få med på tåget, fortsätter Alcén.

Linus blir alltså nästa spelare att förlänga med Brynäs och säsongen 23/24 och säger så här angående beslutet att vara kvar. 

– Jag trivs verkligen i klubben och i Gävle. Det har jag alltid gjort och känner att jag växer här. Jag har flera steg kvar i min utveckling och när besvikelsen lagt sig så fanns det inget annat än att direkt studsa tillbaka. Jag vill också tacka fansen och alla i klubben för deras stöd och jag ser fram emot att ge tillbaka på isen. Det klubben har presenterat och den nystart som många känner, det är precis det jag vill visa hjärta för, säger Linus Ölund.

Brynäs IF ser fram emot att fortsätta samarbetet med Linus och önskar honom stort lycka till under säsongen!

Brynäs IF