Onsdag Ons 16 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Måndag Mån 21 Mars Mar
Onsdag Ons 23 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 25 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Onsdag Ons 30 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr

Gudlevskis om första tiden "Jag kunde inte bärga mig"

10 januari 2022 17:00
SHL

Kristers Gudlevskis har börjat göra sig hemmastadd i Gävle och Monitor ERP Arena. I en första längre intervju med hemsidan avslöjar målvakten att han faktiskt vari Gävle för nio år sen. – När jag blev draftad av Tampa Bay var jag här på träningsläger med Anders Lindbäck, säger Kristers Gudlevskis.


Gudlevskis anlände till Gävle under nyårshelgen och efter några nätter på hotell flyttade han in i en liten lägenhet med sin fru och deras son. När SHL-truppen startade upp träningarna efter nyår var den långa målvakten på plats med mycket energi.

– Jag är väldigt glad och hittills har allting varit bra och jag blir mer och mer bekväm i laget, säger Gudlevskis.

– Jag är väldigt taggad att komma in i laget och grabbarna har tagit hand om mig och välkomnat mig, liksom hela organisationen. Det har varit riktigt bra.

Målvakten har gott om erfarenhet av flera olika ligor med spel i NHL, AHL, KHL, DEL, Österrike och senast i slovakiska ligan. Nu väntar spel i SHL, en liga målvakten fått en tydlig bild av.

– Väldigt bra skridskoåkare, det är många skickliga lag. Du märker det direkt, mycket passningar, mycket skridskoåkning. Farten var något jag märkte direkt, säger Gudlevskis.

Vad var din första känsla när du fick veta att vi var intresserade av dig? – Kunde inte bärga mig, jag blev riktigt taggad och hoppades att det skulle bli av och att jag skulle få chansen att komma hit, säger Gudlevskis.

I laget finns Veini Vehviläinen, målvakten som utsågs till Månadens Spelare i SHL för december och en person Gudlevskis redan fått ett bra intryck av. – Han har varit jättebra, har hjälpt mig komma in i laget och det är en trevlig kille. Vi kommer hjälpa varandra att bli ännu bättre, säger Gudlevskis.

Har du hunnit se dig omkring i din nya hemstad än? – Det har varit lite hektiskt, men under nyår var jag med min fru och mitt barn inne i stan och såg en del. Det finns saker kvar att se, men vi har kommit till rätta lägenheten, säger Gudlevskis.

Vad visste du om Brynäs innan du kom hit? – Det är en förening med en lång historia och ett stort namn. Jag var faktiskt här för nio år sen. När Tampa Bay draftade mig så var Anders Lindbäck där och han tog hit mig och några andra målvakter för ett träningsläger. Då var jag här, säger Gudlevskis. – Jag visste faktiskt inte det förrän jag kom hit och såg arenan och tänkte ”Jag har ju varit här!”. Det var här min professionella karriär började. Det är häftigt hur det blir och hur saker är sammankopplade.

Är du redo att spela när du får chansen? – Jag förbereder mig för att spela varje match. När jag blir kallad så är jag redo, när jag inte spelar så stöttar jag Veini. Det är inte mitt uppdrag att ta ut laget, men när jag får chansen ska jag vara redo.