Onsdag Ons 16 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Måndag Mån 21 Mars Mar
Onsdag Ons 23 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 25 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Onsdag Ons 30 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Onsdag Ons 28 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Fredag Fre 7 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt

Filip Eriksson ny huvudansvarig för vårt SDHL-lag

21 april 2022 16:01
Filip Eriksson, Brynäs IF, SDHL
SDHL

Från assisterande till huvudansvarig. Det blir Filip Eriksson som kliver upp och tar över som huvudansvarig tränare när resan mot första guldet fortsätter.

– Jättekul. Det är ett stort uppdrag, särskilt att ta över efter Glaas som gjort det kanon i tre år. Jag ser fram emot att bygga vidare på den grund som Glaas och Grahm har byggt tillsammans, säger Filip Eriksson.


Efter två säsonger som assisterande blir det alltså Filip Eriksson som tar över ansvaret efter Henrik Glaas. Eriksson har dock en ännu längre historia i Brynäs då han tränat flera ungdomslag i föreningen de senaste åren. Totalt har det blivit åtta säsonger i ungdomsverksamheten och två år nära SDHL-truppen. Tio år i Brynäs blir alltså fler.

– Vi kände tidigt att det var ett naturligt val att låta Filip ta klivet upp som huvudansvarig, säger sportchef Erika Grahm. – Filip är en duktig tränare med en vilja att utveckla både sig själv och sina spelare. Jag ser fram emot att få följa hans arbete som huvudansvarig.

I samarbetet med Henrik Glaas har Eriksson fått ta ett stort ansvar även som assisterande. Erfarenheten från högsta nivån är alltså redan på plats och föreningen och truppen kan han utan och innan.

Vid sidan av hockeyarbetet har Eriksson även arbetat som platschef på ett byggföretag, en tjänst han nu tar tjänstledigt från för att leda vårt SDHL-lag på heltid.

– På båda arbetsplatserna handlar det om att bygga en stark grupp som drar åt samma håll. Jag har använt saker från hockey i mitt andra jobb, på samma sätt som jag kunnat ta saker in i hockeyn, säger Eriksson. – Det handlar inte vad vi sysslar med, det är samma värden vi pratar om när vi ska bygga en grupp och hur den gruppen ska bli framgångsrik. Tillvägagångssätten är rätt lika.

Med dubbla silvermedaljer i ryggen är blicken fäst på nästa säsong med nya målsättningar.

– En målsättning med nästa år att vi ska vinna de avgörande matcherna. Trots att vi under hela säsongen var på högsta nivå så står vi ändå med silver. Vi kan vara stolta över säsongen, men vi har att jobba med de avgörande matcherna, säger Eriksson. – Till nästa säsong har vi dessutom föreningens första juniorlag på damsidan på plats och i det finns ytterligare målsättningar att utveckla hockeyn för alla tjejer i regionen.

Övrig ledarstab presenteras under sommaren via våra kanaler.