Vinst i Skoda Trophy
Publicerad: 2021-08-29
Vi vände 2-0 underläge till 3-2 seger på straffar i finalen mot Linköping - Bertilsson och Vehviläinen stora segerorganisatörer i straffläggningen.

Det var en jämn första period med relativt få målchanser som vi fick bevittna i dagens final av Skoda Trophy. Den första perioden såg också ut att sluta mållös men med fem minuter kvar att spela gav Markus Ljungh sitt Linköping ledningen med 1-0 vilket också stod sig perioden ut.

Den andra perioden kom att likna den första perioden där matchen fortsatte att präglas av jämnt spel utan någon kavalkad av konkreta målchanser och det var fortsatt underläge inför den sista perioden.

Sju minuter in i den tredje perioden så skulle vår uppgift bli ännu svårare när Linköping utökade sin ledning till 2-0 genom Broc Little.

Vi skulle dock närma oss för med drygt sex minuter kvar att spela sköt Anton Mylläri sitt första mål i Brynäströjan och det var reducerat till 2-1. Med drygt två minuter kvar att spela tog vi ut Vehviläinen för en sista anstormning och vi skulle få utdelning genom Tomi Sallinen som framför mål krigade in 2-2 målet vilket tog matchen till förlängning.

Förlängningsspelet blev sedan mållöst och finalen fick avgöras på straffar där vi drog det längsta strået då Simon Bertilsson blev segerorganisatör med sin avgörande straff.

Vi tackar Skoda Trophy för i år och åker hem till Gävle som vinnare av försäsongturneringen för andra gången i turneringens historia. Nu väntar en bra träningsvecka med förberedelser inför nästa träningsmatch som är borta mot Örebro på torsdag.

Linköping HC - Brynäs IF 2-3 (1-0, 0-0, 1-2,0-0, 0-1)

Första perioden: 1-0 (14.55) Markus Ljungh (Max Lindroth, Jesper Pettersson).

Andra perioden: -

Tredje perioden: 2-0 (47.04) Broc Little (utan assist). 2-1 (53.50) Anton Mylläri (Noel Gunler). 2-2 (58.23) Tomi Sallinen (Adam Pettersson).