Ung back klar – Selma Karlsson skriver treårskontrakt
Publicerad: 2024-05-16
Klubben fortsätter att värva in unga spännande spelare. Senast i raden av spelare är 16-åriga backen Selma Karlsson från Örebro HK. – En spännande back som har bra spel i sig och har potential att bli en riktigt bra tvåvägsback, säger sportchef Erika Grahm.

Den Boforsfostrade 16-åringen har tillbringat de senaste säsongerna i Örebros organisation där hon har kombinerat A-lagsspel med juniorlaget.

Hon beskrivs som en spelskicklig tvåvägsback med en bra blick för spelet.

Nu har hon bestämt sig för att tillbringa de tre kommande åren i Brynäs IF och hockeygymnasiet. Ett beslut som hon känner sig tillfreds med.

– Det ska bli riktigt kul och motiverande att komma till Brynäs. Jag har fått en bra bild av klubben och den helhetslösning som bjuds med skola och hockey. Jag tycker det känns som rätt steg för mig. Jag kommer göra allt för att få spela så mycket som möjligt, säger Selma Karlsson.

Värmländskan har medverkat i tre TV-pucksturneringar och hon var även med och vann Ungdoms-OS med U16-landslaget den gångna säsongen.

Sportchef Erika Grahm säger så här om värvningen av Selma Karlsson:

– Selma är en spännande back som har bra spel i sig och har potential att bli en riktigt bra tvåvägsback med offensiv uppsida. Hon är också en härlig karaktär och tävlingsskalle som gör allt för att vinna i varje situation. De ska bli otroligt roligt att jobba med Selma framåt. 

Kontraktet sträcker sig över säsongen 26/27.

Varmt välkommen till Gävle och Brynäs IF, Selma Karlsson!

Huvudpartners
Officiella Partners