Förlust i årets första träningsmatch
Publicerad: 2021-08-11
Det blev förlust i årets första träningsmatch - Timrå vann med 3-4 i Vegahallen.

Det gick att se direkt från start att det var två spelsugna lag som drabbade samman för årets första träningsmatch som spelades i Vegahallen under onsdagskvällen.

Den första perioden såg också ut att sluta mållös men med drygt två minuter kvar presenterade sig vårt senaste nyförvärv Chay Genoway. På egen hand åkte den snabbskrinnande backen igenom gästernas försvar, rundade målet och hittade en lucka bakom Johansson.

Timrå skulle alltjämt komma tillbaka och med 57 sekunder kvar att spela utjämnade gästerna till 1-1 genom Erik Andersson.

Den andra perioden skulle komma att inledas genom ett målkalas. Först ut i målprotokollet var Sebastian Hartmann som för första gången i matchen gav gästerna ledningen.

Repliken skulle dock inte dröja för bara minuten senare hade vi kvitterat när Tom Hedberg hittade Alexander Ljungkrantz framför mål som kunde raka in pucken intill bortre stolpen.

Målkalaset slutade inte där för bara 22 sekunder senare återtog Timrå ledningen genom Viktor Lodin. Några fler mål i perioden blev det inte men likväl var det två lag med högt tempo som bjöd på bra underhållning inför de 300 åskådarna i Vegahallen.

Drygt tre minuter in i den tredje perioden skulle nästa mål i matchen komma när Timrå utökade sin ledning till 2-4 genom Robin Alvarez.

Med drygt tre minuter kvar att spela närmade vi oss målmässigt när Greg Scott reducerade till 3-4 då han från slottet avlossade ett skott som letade sig in högt bakom Johansson i gästernas mål.

På slutet tog vi ut målvakten och stred för ett kvitteringsmål och saknade inte chanser men närmare än så kom vi inte utan kvällens match slutade med förlust 3-4.

Brynäs IF - Timrå IK 3-4

Första perioden: 1-0 (17.42) Chay Genoway (utan assist) spel fem mot fyra. 1-1 (19.03) Erik Andersson (Oliver Johansson, Albin Lundin).

Andra perioden: 1-2 (22.49) Sebastian Hartmann (Morten Madsen). 2-2 (24.23) Alexander Ljungkrantz (Tom Hedberg, Nicklas Danielsson). 2-3 (24.45) Viktor Lodin (utan assist).

Tredje perioden: 2-4 (43.43) Robin Alvarez (utan assist). 3-4 (56.38) Greg Scott (Anton Rödin).

Skott: 30-21