Simon Bertilsson blir Brynäs trogen – klar för säsongen 23/24
Publicerad: 2023-04-04
Brynäs IF är stolta över att meddela att Simon Bertilsson har valt att skriva ett nytt tre års kontrakt med klubben och kommer att spela säsongen 23/24 i HockeyAllsvenskan.

Simon har under större delen av sin karriär varit Brynäs trogen och är en otroligt betydelsefull spelare både på och utanför isen. Med över 500 matcher i Brynäs-tröjan har den hänförde backen blivit en trotjänare som gjort sig karakteristisk med sin tuffa och hårda spelstil. 

Nu blir Simon Bertilsson den andra spelaren att förlänga kontraktet och blir således föreningen trogen i resan tillbaka. 

– Gävle och Brynäs är mitt hem. För mig är det helt otänkbart att Brynäs inte ska infinna sig SHL och nu har vi bara ett uppdrag framför oss. Vi ska tillbaka, säger Simon Bertilsson. 

Från föreningens sida är man så klart mycket glad att Simon med sin tuffa spelstil väljer att ta sig an uppdraget. 

– Vi är mycket glada över att Simon stannar kvar hos oss. Det är en spelare med ett otroligt stort hjärta för Brynäs. Simon ska vara i Brynäströjan, säger Sportchef Johan Alcén. 

Simon själv säger att ett snabbt beslut var viktigt även för honom.

– I första läget var det bara sorg, men så fort den sorgen lagt sig så har känslan av revansch bara växt. Jag är tacksam för alla Brynäsares tålamod. Efter möten med klubbledningen och Johan om hur resan tillbaka skulle se ut landade det. Då var jag tydlig, jag vill vara bland dom första som skriver på, avslutar Bertilsson. 

Brynäs IF ser fram emot att ha Simon Bertilsson på isen under säsongen 23/24 och önskar honom lycka till inför den kommande säsongen!

Brynäs IF
Huvudpartners
Officiella Partners