Jacob Blomqvist fortsätter i Brynäs IF
Publicerad: 2023-04-06
Brynäs IF är glada över att meddela att Brynäsfostrade forwarden Jacob Blomqvist har skrivit på ett nytt ettårskontrakt med klubben. Blomqvist med två tidigare sejourer i Brynäströjan återvände till föreningen under fjolåret och blev direkt en injektion.

”Jacke” som också är en gästrikefostrad spelare, har med tiden blivit en starkt förknippad spelare med föreningen med sin uppoffrande karaktär. Karriären som i sig hade en brokig resa innan ”Jacke” på riktigt var tillbaka i svart, gult och rött till säsongen 2014/2015.

Under säsongen 2021/2022 spelade Blomqvist för Timrå i SHL, där han var en uppskattad spelare i laget och bar också kaptensbindeln. Han har också varit med och tagit upp både Leksands IF och Timrå IK till SHL från hockeyallsvenskan. Totalt blev det dryga två och en halv säsong innan flyttlasset gick söderut och hem till Brynäs IF igen under våren.

Blomqvist som är en stabil forward med Brynäshjärta och med sin erfarenhet och talang kommer han nu att ge Brynäs laguppställning mycket energi. 

– Vi är glada över att säkerställa att Jacob är tillbaka till klubben på riktigt. Han har erfarenhet från att ha tagit upp flera lag till SHL och kommer att vara en viktig spelare i vårt lagbygge. Han är en karaktärsspelare som är van och gå i bräschen, en vägvisare som har ett riktigt Brynäshjärta och vi är glada över att ha honom i klubben, säger sportchef Johan Alcén.

Jacob Blomqvist själv är så klart glad över att få fortsatt förtroende i föreningen och fast besluten om att vara med på resan tillbaka. 

– Det känns alltid fantastiskt att vara i Brynäs. Jag är stolt över att få spela för klubben, jag sa det direkt efter slutsignalen, jag vill spela här. Det fanns inget annat för mig här nu. Jag ser fram emot att hjälpa laget att ta sig tillbaka till SHL, jag kommer ge allt och lite till, säger Blomqvist.

Jacob Blomqvists kontrakt är skrivet på ett år och gäller över 2023/24. 

Brynäs IF