Julia Östlund är klar för Brynäs IF – skriver tvåårsavtal
Publicerad: 2023-05-11
Brynäs IF är glada att kunna presentera Julia Östlund som det senaste nyförvärvet till SDHL-laget. Den 29-åriga forwarden hämtas in från Djurgårdens IF där hon har gjort nio säsonger och vunnit ett SM-guld. – Jag är här för att vinna och målet är självklart att gå hela vägen, säger Julia Östlund.

Julia Östlund är en väletablerad spelare på SDHL-nivå. Hon har spelat totalt elva säsonger i högsta serien i Segeltorps IF och Djurgårdens IF. Säsongen 14/15 var hon med och spela upp Djurgården från dåvarande division-1 till SDHL. Sedan dess har hon varit en viktig spelare för Djurgårdens SDHL-lag och var bland annat med och vann SM-guld 2017. Något som hon nu har förhoppningar om att få uppleva i Brynäströjan.

– Först och främst känns det väldigt kul att ha det här klart. Det känns riktigt spännande att få representera en så stor klubb som Brynäs som har många framgångar på damsidan de senaste åren. Jag har bra koll på laget och det ska bli inspirerande att få spela med så bra spelare. Jag är här för att vinna och målet är självklart att gå hela vägen, säger Julia Östlund.

Erika Grahm förklarar värvningen av Julia Östlund och vad alla Brynäsare kan förvänta sig av Julia som spelare.

– Julia är en energispelare som ger väldig mycket till laget. Hon jobbar hårt varje dag och är otroligt ambitiös. Hon har bra fart och åker mycket skridskor. Hennes karaktär är helt rätt för vår grupp och hon är en lojal lagspelare. Trots att hon har varit med i många år och byggt på sig erfarenhet så ser jag också stor utvecklingspotential i Julia. Det ska bli spännande att få arbeta med henne, säger Erika Grahm.

Kontraktet är skrivet på två år och Julia ansluter till laget så fort som möjligt.

Välkommen till Gävle och Brynäs IF – Julia Östlund!