Finsk landslagsback klar för Brynäs IF
Publicerad: 2023-05-03
Brynäs IF är glada att kunna presentera det andra nyförvärvet till SDHL-laget. Den 24-årige finska landslagsbacken Sini Karjalainen är klar för klubben. – En spelare med ledaregenskaper som kommer bli oerhört nyttig för laget, säger sportchef Erika Grahm.

Sini Karjalainen har tillbringat de fem senaste säsongerna i Univ. of Vermont i den amerikanska ligan NCAA där hon har varit en bärande spelare. Totalt har det blivit 139 matcher och 76 poäng (11+65) i NCAA för Sini. Dessutom har hon spelat 60-landskamper med Finland och varit med och tagit OS- samt VM-brons. Sini är en spelare med stora ledaregenskaper och har en gedigen meritlista. Trots sin erfarenhet är det ändå en spelare med god utvecklingspotential. Nu väntar spel i Brynäs IF för Sini Karjalainen.

– Jag valde Brynäs för den otroliga möjligheten att påbörja min karriär efter college. Mitt första intryck är att Brynäs har allt jag har letat efter när det gäller utveckling och professionalism, säger Sini Karjalainen och fortsätter:

– Genom signeringsprocessen kände jag att Brynäs bryr sig om sina spelare, inte bara som idrottare, utan även som människor. Gävle är även en vacker stad med en fantastisk hockeykultur och fantastiska supportrar, säger Sini Karjalainen.

Sportchef Erika Grahm arbetar hårt för att få en slagkraftig trupp till nästa säsong och är nöjd över att kunna addera Sini till lagbygget

– Sini är en spelare med ledaregenskaper som kommer bli oerhört nyttig för laget. Hon är en tvåvägsback som är bra i båda riktningarna men med sin absoluta styrka i defensiven. Vi har fastnat för Sinis profil och det ska bli oerhört intressant att se vad hon kan åstadkomma i Brynäströjan kommande säsong, säger Erika Grahm.

Kontraktet är skrivet på ett år och Sini ansluter till laget efter sommaren.

Välkommen till Gävle och Brynäs IF – Sini Karjalainen!