Ännu en förlust mot Luleå HF
Publicerad: 2021-02-04
I dagens Game for UNICEF-match hemma mot Luleå HF blev det dessvärre ännu en förlust, 1-3.

Luleå fick chansen i powerplay tämligen omgående och gjorde matchens första mål tidigt in i matchen. Efter målet var det bra fart åt bägge håll och en jämn match. Luleå drog på sig en del utvisningar men Brynäs fick ingen utdelning på de två första utvisningarna Luleå drabbades av. Alldeles i slutet av första perioden drog Luleå på sig sin tredje raka utvisning som följde med oss in i den andra perioden.

Brynäs skapade visst tryck under de resterande sekunderna av utvisningen men det blev resultatlöst. Efter målet skapade Luleå en del målchanser, Brynäs försökte men skapade ingen jättehet chans till kvittering. Luleå fick chansen i powerplay 5.39 in i den andra perioden. Den första chansen gick dock till matchjubilerande – 200 SHL-matcher i Brynäströjan - Linus Ölund, men Jesper Wallstedt höll tätt. Efter den målchansen skapade Luleå en del i det efterföljande powerplayspelet, bland annat ett stolpskott. Andra perioden var fortsatt jämn men det var Luleå som fick in 2-0 14.49 in i perioden. I slutskedet fick Brynäs chansen i ett nytt powerplay, visst tryck även denna gång – men inte tillräckligt för att spräcka nollan.

Tredje perioden inleddes med ett rätt böljande spel innan Emil Molin äntligen spräckte målnollan fyra minuter in. Brynäs fick fart på skridskorna efter målet, med bland annat en stolpträff. Med 12.20 fick Brynäs chansen i numerärt överläge men fick inte till något ordnat spel under den utvisningen. Man försökte, kämpade och slet, men utdelningen kom inte. Luleå fick chansen med en spelare mer med lite mer än fyra minuter kvar av perioden, men Brynäs lyckades freda sitt mål. Ett fåtalet sekunder efter Brynäs blivit fulltaliga satsade man allt på ett kort och plockade ut målvakten. Den där riktiga anstormningen kom aldrig och i matchens sista sekund satte Luleå 3-1-målet i den tomma Brynäskassen.

Brynäs IF – Luleå HF 1-3 (0-1, 0-1, 1-1)

2.42 0-1 Filip Hållander (Jack Connolly, Erik Gustafsson)

34.49 0-2 Carl Mattsson (Fabian Lysell, Radek Muzik)

44.01 1-2 Emil Molin (Jaedon Descheneau)

59.59 1-3 Isac Brännström (Daniel Sondell, Jack Connolly, mål i tom målbur)

Utvisningar, Brynäs IF: 4x2 Luleå HF: 5x2

Skott på mål: 26-29 (8-9, 10-9, 8-11 )