Kanadensisk back klar för Brynäs IF – välkommen, Lindsay Agnew
Publicerad: 2022-06-17
SDHL-laget förstärker truppen. Backen Lindsay Agnew har kontrakterats över säsongen 2022/23. – Guldet ska hem till Gävle, säger 24-åringen.

24-åriga Lindsay Agnew kommer närmast från en säsong med Leksand i SDHL där hon producerade 10 (4+6) poäng på 36 grundseriematcher.

Nu står det klart att Brynäs IF blir ny klubbadress för backen. Hon har skrivit på ett avtal över säsongen 2022/23.

– Lindsay är en väldigt skicklig tvåvägsback som nu gör vår backuppsättning komplett. Hon är bra med pucken, duktig på att sätta i gång spelet och rejäl i sitt försvarsspel, säger sportchef Erika Grahm och fortsätter:

– Hon har spelat en säsong i SDHL och är inkörd i ligan. Nu vill hon ta nästa steg i sin karriär och jag är glad att hon väljer Brynäs IF som sin nästa klubb.

Med undantag den senaste säsongen i SDHL samt en säsong i den ryska ligan WHL, har Agnew spelat hela sin karriär i Nordamerika. Bland annat har hon spelat universitets- och collegehockey med University of Minnesota och Boston College.

– Jag är väldigt förväntansfull över att bli en del av Brynäs IF. Brynäs har varit en toppklubb i SDHL de senaste säsongerna och jag ska göra allt jag kan för att laget ska fortsätta vara framgångsrika, säger Agnew.

Agnew har varit lagkapten både i det kanadensiska U18-landslaget samt under sin tid på Boston College.

– Efter att ha pratat med både Filip (Eriksson, huvudtränare) och Erika så fanns det aldrig några tvivel över att Brynäs är ett perfekt val för mig. Målet är att vinna SM-guld och det är något som såklart tilltalar mig. Men här finns också alla förutsättningar och verktyg som behövs för att fortsätta utvecklas som spelare, vilket också är viktigt för mig, säger hon.

Agnew ansluter till laget i samband med den gemensamma samlingen i augusti.

Brynäs IF