Det här är Ocelári Trinec
Publicerad: 2017-12-04
Herr
Tisdagens kvartsfinalmotståndare kommer från Tjeckien. Så här ser Brynäs vecka ut.

Imorgon tisdag är det dags för Brynäs att ta sig an tjeckiska Ocelári Trinec i kvartsfinalspelet i Champions Hockey Leauge. Det är bäst av två matcher som gäller och Brynäs börjar på bortais.

Trinec är ett lag som till huvudsak består av inhemska spelare. Men man har kryddat med några slovaker, en polack och en spelare med både tjeckiskt och kanadensiskt medborgarskap.

Det är ett riktigt bra lag som Brynäs ställs mot. Många som följer internationella mästerskap känner säkert igen exempelvis Martin Ruzicka. Den snabbe tjecken med den skarpa klubban har bland annat ett VM-guld hemma i prisskåpet. Den här säsongen har han producerat trettiotvå poäng på tjugofem matcher för sitt Trinec. Bara för någon säsong sedan svarade han för otroliga åttiotre poäng så det är en spelare som vet var målet är beläget.

Lagkaptenen heter Lukas Krajicek. En NHL- och KHL-meriterad back som har fyllt trettiofyra år. Han har spelat för Florida Panthers, Philadelphia Flyers, Tampa Bay Lightning och Vancouver Canucks och klivit över trehundrafemtio matcher i NHL. I KHL blev det dryg tvåhundrasextio framträdanden. Bland annat för Dinamo Minsk.

Brynäs har några spelare som inte reser med till Tjeckien. Juuso Ikonen, Jonathan Granström, Simon Bertilsson, Jörgen Sundqvist, Felix Sandström och Daniel Paille stannar hemma i Gävle. Däremot reser J20-spelaren Oliver Nordberg med. Han gjorde mål i den senaste matchen för J20 när laget på bortaplan besegrade Mora IK med 4-3.

{!B}

Oliver Nordberg har dragit på sig CHL-tröjan tidigare. Här inför matchen i Gavlerinken mot Adler Mannheim. Laguppställningen mot Trinec kommer på tisdagen i Sista Snacket.

Eftersom att det är en vecka med tre matcher för laget varav två på bortaplan kommer det att se ut så här:

Avresa från Gavlerinken klockan 6.45 på måndagen. Buss till Arlanda. Därifrån flyg till Köpenhamn och sedan vidare till Krakow. Från Krakow buss till Trinec och ankomst till hotellet vid 17-tiden.

{!A}

Christopher Liljewall och Daniel Mannberg är två som kommer att spela i Tjeckien.

Tisdagen innehåller värmning vid tio på förmiddagen och sedan startar matchen klockan 17.00. Onsdag tar man sig till Krakow och sedan med flyg till Oslo. Där byter laget flyg till Arlanda och så vidare till Luleå där man checkar in vid 21.30.

Torsdag väntar en värmning vid lunchtid och sedan match mot Luleå klockan 19.00. Efter en andra hotellnatt i Luleå går resan vidare med flyg till Arlanda och buss hem till Gavlerinken dit man kommer på eftermiddagen på fredag.

{!C}

Kvar i ett i övrigt ganska tomt omklädningsrum finns ett par trunkar med handskar och det vita matchstället som ska skickas upp till Luleå inför matchen på torsdag.

Lördag är det match hemma mot Luleå. Den startar klockan 14.45 men kvarten före pucken släpps är det dags för hyllningen av Andreas Dackell. En fullmatad vecka för Tommy Sjödins trupp.

Den tolfte december spelas den andra kvartsfinalen och då är det Brynäs som har fördelen av hemmaplan. Under december spelar Brynäs tio matcher. Man har redan klarat av en. Det var i lördags då man besegrade Växjö i Gavlerinken med 2-1.

Biljett till lördagens match, som blir den första på hemmaplan mot Bulan Berglunds Luleå, kan du köpa nedan. Missa inte att Andreas Dackell hyllas alldeles före den matchen startar.

Klicka här för att köpa biljett

Sportreporter Peter Mansson