Förlust hemma mot Färjestad
Publicerad: 2021-10-09
Underläge 0-2 efter första perioden - sen kom vi aldrig ikapp och föll med 2-5.

Det var en jämn första period med mycket målchanser som vi fick bevittna i Monitor ERP Arena under lördagseftermiddagen. Perioden såg länge ut att sluta 0-0 men under de avslutande tre minuterna fick Färjestad utdelning två gånger om och gick till periodpaus i ledning med 2-0.

Sex minuter in i den andra perioden fick vi sedan äntligen utdelning och detta genom Julius Bergman som sköt sitt första mål i Brynäströjan. Glädjen skulle dock bli kortvarig för bara fyra minuter senare kunde Joakim Nygård i ett friläge utöka gästernas ledning till 1-3.

Tre minuter senare skulle vi reducera igen och detta genom Oula Palve men likt vid reduceringen till 1-2 så skulle gästerna replikera direkt för bara 58 sekunder senare utökade gästerna sin ledning till 2-4.

I den tredje perioden fortsatte vi vår kvitteringsjakt men istället för 3-4 kunde Färjestad utöka sin ledning till 2-5 när det återstod åtta minuter av matchen.

Under de avslutande sex minuterna spelade vi med tom målbur men lyckades inte närma oss och matchen slutade med förlust 2-5.

Brynäs IF - Färjestad BK 2-5 (0-2, 2-2, 0-1)

Första perioden: 0-1 (16.55) Oscar Lawner (Victor Ejdsell, Albert Johansson). 0-2 (17.27) Jacob De La Rose (Albert Johansso, Marcus Nilsson).

Andra perioden: 1-2 (26.25) Julius Bergman (Oula Palve, Simon Bertilsson). 1-3 (30.32) Joakim Nygård (Daniel Viksten, Adam Ginning). 2-3 (33.11) Oula Palve (Tomi Sallinen, Tom Hedberg). 2-4 (33.59) Daniel Viksten (Jesse Virtanen).

Tredje perioden: 2-5 (51.57) Michael Lindqvist (Joakim Nygård, Jacob De La Rose).

Skott: 31-28