Juniorkollen: Joel Holmli matchhjälte i sekunddrama
Publicerad: 2020-01-21
Junior
Förluster för J20 och U16 och fyra av sex poäng för J18 blev resultatet när Topp 10, Allsvenskan och U6 Elit tickade vidare under veckan som gått.

J20:

En enda match stod på schemat för J20 under vecka 3 och det var när Örebro kom på besök till Monitor ERP Arena på onsdagen. Där hade man en tuff start mot ett effektivt Örebro och trots att det faktiskt var 3–3 inför den tredje perioden så blev det en tung förlust med 7–3 när slutsignalen ljöd.

J18:

Det var hemmahelg för J18 då man tog emot värmlänningar i form av BIK Karlskoga och Färjestad på lördagen respektive söndagen.

Lördagsmatchen blev en spännande och målrik historia och efter 4–4 vid full tid och en mållös förlängning fick man ta till straffläggning. Där var gästerna vassast och fick med sig extrapoängen från mötet.

Därmed var det revansch att hämta för J18 mot Färjestad på söndagen och i "kaffederbyt" följdes lagen åt så gott som hela tiden. När J18 gjorde 1–0 kom gästerna tillbaka och gjorde 1–1 och likadant med 2–1 och 2–2. Därför såg det också ut att bli förlängning när det stod 2–2 vid den sista tekningen – men man hade andra planer i hemmalaget.

I de rafflande slutsekunderna kunde nämligen Joel Holmli sticka upp på vänsterkanten och med ett rappt skott i vänstra krysset kom 3–2 med tre sekunder kvar – och istället för delad poäng stannade alla tre i Gävle.

U16:

Även U16 hade bara en match på schemat, som J20, och det när Västerås kom till B-hallen på lördagen. Där kom man aldrig riktigt in i matchen, trots en tidig ledning, och efter en jobbig match där chanserna inte riktigt ville sitta så blev det en ovanlig förlust för laget med 5–3.

Fullständiga matchrapporter finns på brynasjuniorer.blogg.se

Juniorbloggen Nathalie Andersson