Juniorkollen: Samtliga lag i slutspel — match för J20 redan ikväll
Publicerad: 2019-03-20
Junior
U16, J18 och J20. Samtliga våra tre elitlag på juniorsidan har tagit sig till slutspel. Och för J20 väntar match redan ikväll, hemma mot Djurgården.

U16 gick vidare från åttondelsfinal och kommande helg väntar kvartsfinalgruppspel. Slutspelet spelas i Linköping och i gruppen ingår förutom Brynäs även Björklöven, Frölunda och just Linköping.

Ettan och tvåan i gruppen går vidare till SM-semifinal, som i så fall spelas nästkommande helg.

— Det ska bli grymt roligt att tävla mot den absoluta toppen på U16-nivå i Sverige och se hur vi står oss där. Vi har mött både Frölunda och Linköping och mötte Göteborg i TV-pucken. Jag är övertygad om att vi kommer göra grymma matcher och göra allt för att gå vidare till semifinal, för så bra är vi när vi är som bäst, säger David Åkerblom, huvudtränare i U16.

J18 besegrade Björklöven med två raka matcher i sextondelsfinalen och nu är det dags för åttondelsfinal. En bäst av tre-serie väntar mot Färjestad, där den första spelas imorgon, torsdag, hemma i Gavlerinken.

Match två och eventuell match tre spelas i Karlstad i helgen.

— Vi känner oss förberedda och är beredda på en tuff kamp. Det kommer bli en otroligt tuff matchserie och enormt jämnt. Det är det alltid mot Färjestad. Vi tar ett steg i taget och alla måste ge sitt yttersta i varje byte. Det är här och nu som gäller, säger J18-tränaren Jonas Söderström.

J20 klarade av pressen och vann den sista helt avgörande matchen borta mot Skellefteå i kampen om slutspelsplatserna. Nu väntar åttondelsfinal mot Djurgården i en bäst av tre-serie.

Den första matchen spelas redan på tisdagen. Ikväll alltså, med nedsläpp 19.00 hemma i Gavlerinken.

— Det kommer bli en tuff utmaning mot Djurgården. De valde oss och kanske underskattar de oss, så jag hoppas och förväntar mig verkligen att det är ett mycket taggat Brynäs som tar sig an den här uppgiften, säger Tomas Thelin, utvecklingsansvarig i Brynäs IF.

SPELSCHEMA SLUTSPEL

U16 — kvartsfinal, gruppspel

Fredag 22/3 16.00: Frölunda—Brynäs, Saab Arena

Lördag 23/3 15.00: Linköping—Brynäs, Saab Arena

Söndag 24/3 12.00: Brynäs—Björklöven, Saab Arena

J18 — åttondelsfinal, bäst av tre

Torsdag 21/3 19.00: Brynäs—Färjestad, Gavlerinken

Lördag 23/3 13.30: Färjestad—Brynäs, Löfbergs arena

Söndag 24/3 13.30: Färjestad—Brynäs, Löfbergs arena

J20 — åttondelsfinal, bäst av tre

Onsdag 20/3 19.00: Brynäs—Djurgården, Gavlerinken

Fredag 22/3 19.00: Djurgården—Brynäs, Mälarhöjdens Ishall

Lördag 23/3 12.00: Djurgården—Brynäs, Mälarhöjdens Ishall

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist