Första SHL-målet i karriären — Elefalk berättar om känslorna: "Fick en blackout"
Publicerad: 2019-02-15
Ett glädjande moment i förlusten mot Växjö. Adrian Elefalk fick göra första SHL-målet i karriären. — Man har legat och tänkt om kvällarna hur det kan vara att göra mål, säger han.

Det blev förlust med 5—3 mot Växjö under torsdagskvällen.

Men det fanns ändå en del positivt att ta med sig från Vida Arena.

Inte minst för Adrian Elefalk som gjorde karriärens första SHL-mål.

— Jag fick en blackout när jag såg den gå in. Otroligt kul. Man har legat och tänkt om kvällarna hur det kan vara att göra mål, säger 19-åringen som satte dit den i powerplay.

— Det är min uppgift att stå där i slottet i PP. Pucken kom på en retur och det var bara att raka in den. Jätteskönt och skitkul verkligen.

Som om det inte vore nog med att göra mål passade Elefalk på att göra assist till Jesper Boqvist.

— Jag hade lite flyt med den. Man har såna kvällar ibland när allt rullar på. Det var skönt att det hände igår, jag kände att jag hade mycket att bevisa för mig själv.

Elefalk har tillsammans med Simon Appelquist gjort flest mål i Brynäs J20 den här säsongen med 15 mål vardera. I helgen spelar de tillsammans när Elefalk gör sin fjärde match den här veckan.

För i tisdags spelade Elefalk med herrlaget mot Luleå, i torsdags mot Växjö, på lördag spelar han mot Timrå och på söndag åker han med J20-laget till Västerås.

Ett hektiskt schema, minst sagt.

— Det är många matcher nu, men det är bara roligt. Först och främst är det fullt fokus på matchen mot Timrå, säger Elefalk.

Se en längre intervju med Adrian Elefalk — från när han började träna med herrlaget — genom att klicka här!

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist