Förlust i Vida Arena: "Jag tycker vi krigar in oss"
Publicerad: 2019-02-14
Junioren Adrian Elefalk öppnade målkontot borta mot Växjö. Men hemmalaget drog det längsta strået och Brynäs föll med 3-5.

Det blev en minst sagt händelserik första period när Brynäs besökte Växjö i Vida Arena under torsdagskvällen.

Redan 26 sekunder in i matchen crosscheckar Peter Andersson, efter avblåsning, Jesper Boqvist i ansiktet och fick för det ett matchstraff.

Ett fem minuter långt powerplay väntade för gästerna. Det var då Adrian Elefalk klev fram och sköt in 1-0 till Brynäs.

Minuten senare kvitterade Växjö till 1-1 och inte långt därefter tog de ledningen med 2-1.

-Det är såklart det var roligt att få gå in och hänga första kassen. Men det är segt att vi ligger under, sa Elefalk till Cmore i första pausen.

Vid frågan om sitt premiärmål i SHL svarade han:

-Äh det var flyt, men det var roligt.

I början av den andra perioden närmade sig Brynäs allt mer en kvittering.

Johan Alcén kom i ett friläge - men Växjös keeper Viktor Fasth lyckades hålla den pucken utanför mållinjen.

Istället var det Växjö som utökade sin ledning till 3-1 efter 6.08 spelat av perioden.

19.04 kom reduceringen när Boqvist fick tag i en returpuck och hade mer eller mindre öppet mål.

Inför den andra periodpausen stod det 3-2 på tavlan.

2.55 spelat av den tredje perioden kom kvitteringen för Brynäs. Alexander Bjurström la en pass till Emil Forslund som med en backhand tryckte in sin egen retur till 3-3.

Men bara 27 sekunder senare tog Växjö ledningen med 4-3 och Brynäs var åter igen i ett underläge.

Med försök att kvittera före slutsignalen plockade Brynäs målvakten. Då säkrade Växjö segern och sköt in 5-3 i öppen kasse.

-Jag tycker det var lite rygg emot muren nästintill hela matchen. Jag tycker vi krigar in oss och visar vilken moral vi har i laget, sa Brynäs huvudtränare Magnus Sundquist till Cmore efter matchen.

Och fortsätter:

-All heder av arbetsinsatsen till grabbarna, vi möter inte ett dåligt lag heller ska vi komma ihåg. Men lite surt det där 4-3 målet efter vi gör 3-3. Hade vi hållit 3-3 längre så tror jag det hade talat mer för oss.

Växjö-Brynäs 5-3 (2-1, 1-1, 2-1)

Första perioden: 0-1 (2.58) Adrian Elefalk (Ludvig Nilsson, Nicklas Danielsson) spel fem mot fyra, 1-1 (3.54) Joel Persson (Linus Högberg), 2-1 (5.01) Janne Pesonen (Julius Junttila, Arvid Lundberg)

Andra perioden: 3-1 (6.08) Janne Pesonen (Kris Versteeg, Brendan Shinnimin), 3-2 (19.04) Jesper Boqvist (Ryan Gunderson, Adrian Elefalk)

Tredje perioden: 3-3 (2.55) Emil Forslund (Alexander Bjurström), 4-3 (3.22) Brendan Shinnimin (Linus Högberg, Roman Horak), 5-3 (18.57) Toumas Kiiskinen (Linus Fröberg) mål i öppen kasse

Skott: 11-5, 13-11, 10-8. Totalt: 34-24.

Publik: 4 514