Mot hockeyettan — i helgen kliver Strömsbro in i kvalet: ”Skulle gynna hela Hockeygästrikland”
Publicerad: 2019-03-08
I höst kan Gästrikland ha ett lag i hockeyettan igen. På söndag kliver Strömsbro in i kvalet efter segern i division 2. — Det blir ett riktigt getingbo, säger sportchefen Johan Wennberg.

Det fanns en tid när Gävle hade tre lag i den högsta hockeyserien i Sverige.

Riktigt där är vi inte idag — men i höst kan en klubb ha tagit ett kliv närmare.

På söndag inleder Strömsbro IF kvalet mot Hockeyettan.

— Det känns jäkligt spännande. Vi har ett intressant och slagkraftigt lag som är bra på pappret även om vi har lite skador på viktiga spelare just nu, säger klubbens sportchef Johan Wennberg.

Strömsbro vann sin division 2-serie efter att ha samlat ihop en målskillnad på 186—81 på 33 matcher. Den första kvalmatchen spelas mot Munkfors i Testebohallen, på söndag med nedsläpp 16.00.

— De vann sin serie överlägset så det blir tufft. Det är svårt att säga hur det går men vi har sett pigga ut på träningarna och i de senaste matcherna.

Wennberg och resten av klubben hoppas på en välfylld hall i kvalpremiären.

— Vi vill fylla upp Testebohallen på söndag. Det blir en fartfylld och spännande hockey med offensiva inslag och poängstarka spelare, säger han.

Kvalet spelas som en serie över tio matcher, fem hemma och fem borta. Vinnaren spelar nästa säsong i hockeyettan.

— Spelarna har köpt in på den resa vi vill göra och de vill vara en del av den. Vårt första mål var kvalserien och nu är siktet inställt på ettan. Men det kommer bli jämnt, säger Wennberg och fortsätter:

— Det blir ett riktigt getingbo men vi hoppas kunna nå ettan. Det skulle gynna hela Hockeygästrikland om vi kunde ha ett lag där.

FAKTA — DÅ SPELAS DET KVALHOCKEY I TESTEBOHALLEN

Söndag 10/3, 16.00: Strömsbro—Munkfors

Fredag 15/3, 19.00: Strömsbro—Arboga

Onsdag 20/3, 19.00: Strömsbro—Surahammar

Onsdag 27/3, 19.00: Strömsbro—Fagersta

Söndag 31/3, 16.00: Strömsbro—Hallstahammar

Kvalet mot hockeyettan spelas som en serie mellan sex lag över tio omgångar. Vinnaren av serien spelar nästa säsong i division 1.

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist