• Huvudsponsorer

Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Onsdag Ons 9 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Söndag Sön 13 Januari Jan
Tisdag Tis 15 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Söndag Sön 20 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Fredag Fre 25 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Söndag Sön 27 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Fredag Fre 1 Februari Feb
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Linköping
LHC

Skadedrabbat Linköping imponerade i Gävle

6 december 2018 21:41
#BIFLHC

Brynäs kom från två matcher med klockrent försvarsspel och Linköping var kraftigt decimerat av skador. Det hindrade dock inte bortalaget från att åka upp till Gävle och spela ett klanderfritt bortaspel, göra fem mål och åka hem igen med tre poäng.


Inför matchen uppmärksammades under festliga former Lukas Kilström som spelat 300 matcher för Brynäs . Festen fortsatte på isen för hemmalaget som satte full fart direkt och skapade flera farliga lägen mot Jacob Johansson i Linköpings målbur. Det var också symboliskt nog Kilström som satte matchens första mål, tillika hans första för säsongen, när han höll sig framme på en retur framför kassen och grävde in pucken. Linköpings spelare ville att målet skulle videogranskas men så blev inte fallet. Det tog sedan inte lång tid för Linköping att kvittera. I ett flygande anfall dropp-passade Derek Roy snyggt pucken strax innanför blålinjen varpå ovane målskytten Anton Karlsson sköt ett rappt handledsskott som annars så säkre David Rautio släppte in till vänster om sig. Det var dessutom bud på fler bortamål när Linköping fick spela powerplay mot slutet av perioden, men en blandning av tur och skicklighet gjorde att Rautio tillsammans med sitt försvar kunde hålla östgötarna stången.

– Man får väl en liten självförtroendeboost av att göra mål och förhoppningsvis kan jag hänga en till nu, kommenterade jubilaren Kilström i periodpausen.

I den andra perioden var det Brynäs som återigen tog ledningen när Nicklas Danielsson kastade in en puck från blålinjen som satt som en smäck i krysset till publikens jubel. Men så mycket mer jubel blev det inte för hemmapubliken under den andra perioden. Danielssons mål följdes nämligen av tre raka Linköpingsdito. Först kvitterade Adam Brodecki på en styrning, sedan pangade JVM-aktuella Johan Södergran in 2-3 i powerplay innan Andrew Gordon utökade bortalagets ledning med ett skott från sargkanten vilket också fick Brynäs att byta ut formstarka David Rautio.

– Vi spelar bättre och bättre, vi åker mycket skridskor och är starka på pucken vilket gör att vi får powerplay och där är vi bra, sa en nöjd Johan Södergran till C More i pausen.

Stark bortainsats av Linköping

I den tredje perioden förväntade sig säkert hemmapubliken en anstormning av Brynäs, men den uteblev. Linköping kontrollerade spelet och lyckades förtjänstfullt hålla Brynäs borta från farliga lägen. När den stora slutforceringen skulle komma och Brynäs plockade ut målvakten kunde Linköping stänga matchen genom Nick Sörensens 5-2-mål. Laget stod för en habil bortamatch och vann rättvist sett över 60 minuter trots den långa skadelistan.

– Vi kom ut lite segt men jobbar oss in i matchen och spelar verkligen för varandra i kväll. Brodeckis 2-2-mål var viktigt för oss och vi hade några studsar med oss som gjorde att vi fick matchen dit vi ville, sa en nöjd Jimmy Andersson efter matchen.

Här hittar du highlights från matchen.