• Huvudsponsorer

Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Söndag Sön 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Onsdag Ons 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Söndag Sön 17 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Fredag Fre 22 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Fredag Fre 29 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Onsdag Ons 4 December Dec
Torsdag Tor 5 December Dec
Hemma
HV71
HV71
Borta
Brynäs
BIF

Karhunen stoppade HV71

22 november 2018 21:34
#HV71BIF

HV71 försökte med det mesta men Brynäs och Tomi Karhunen stod i vägen och stoppade 39 av 40 skott. "Hade vi haft en enkel lösning så hade vi tagit fram den", sa Nils Andersson efter Jönköpingslagets fjärde raka förlust.


Lagen delade på potten i den första perioden. Det var gästande Brynäs som tog ledningen genom Niclas Andersén. Jesper Boqvist och Nicklas Danielsson stod för framspelningen när Andersén skickade in en missil bakom en chanslös Felix Sandström.

Hemmalaget jobbade sig sedan in i matchen genom SHL-comebackande Filip Sandberg som i kedja med Markus Ljungh och Christopffer Törngren skapade lite oreda i Brynäs-zonen. Kvitteringen skulle också komma. Med 59 sekunder kvar av perioden fick Mikko Lehtonen iväg ett patenterat, stenhårt, slagskott som Tomi Karhunen inte kunde hålla borta från nätmaskorna.

Danielsson och Karhunen bakom segern

Lagen höll uppe tempot i den andra perioden som visserligen slutade mållös men inte saknade chanser. Närmast kom hemmalagets Johan Johnsson när han från ett relativt öppet läge sköt högt men skottet räddades av Tomi Karhunen efter en vacker sidledsförflyttning.

I den tredje perioden kopplade HV71 greppet och gästerna stack upp i kontringar. I powerplay kom Brynäs flygande genom Nicklas Danielsson och Jesper Boqvist. Den förre passade till den senare som fint lirkade in gästernas andra mål för kvällen. Hemmalaget försökte med alla möjliga medel men man lyckades inte överlista en storspelande Karhunen i Brynäs-målet. Finländaren motade totalt 39 skott och såg i allra högsta grad till att Brynäs åkte hem med tre poäng.

– Ineffktivitet. Vi sätter inte dit puckarna. Vi är ganska desperata framför mål men den går bara inte in. Man kan inte tycka synd om sig själv utan det gäller att jobba på. Hade vi haft en enkel lösning för det här så hade vi tagit fram den direkt, sammanfattade HV-backen Nils Andersson lagets insats till C More.

HV71 inkasserade därmed fjärde raka förlusten medan Brynäs tog andra raka segern.

– Det var en bra laginsats. Det var skoj. Vi skötte det snyggt. De skapade lite när de tog ut målvakten men det var ingen fara, säger Brynäs matchhjälte Jesper Boqvist till C More.

– Grymt bra passning från "Nicke", berömde han även sin lagkamrat Nicklas Danielsson.

Se highlights från matchen här!