• Huvudsponsorer

Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Söndag Sön 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Onsdag Ons 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Söndag Sön 17 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Fredag Fre 22 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Fredag Fre 29 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Onsdag Ons 4 December Dec
Torsdag Tor 5 December Dec
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Brynäs
BIF

Malmö har seger i sikte, vill bryta trenden

13 november 2018 11:30
#MIFBIF

Med två raka förluster innan uppehållet siktar nu Malmö på seger igen. Men det blir en tuff nöt att knäcka, Brynäs har mestadels hittat rätt i spelet på sistone och är dessutom sugna på revansch då Malmö vann det senaste mötet.


Noterbart Malmö

– Trots två raka förluster är Malmö SHL:s mest positiva överraskning så här långt. Laget är tabellfyra med 28 inspelade poäng på 16 matcher. Inför säsongen sa sportchefen Patrik Sylvegård att Malmö "kommer att bli SHL:s svar på Vegas i år" (Las Vegas överraskade och tog sig hela vägen till Stanley Cup-final förra året i NHL), och visst är laget på god väg.

– Malmös Emil Molin har en tidigare koppling till Brynäs. Han har spelat där själv och hans pappa Ove Molin är en tidigare hjälte i Gävlelaget. Den tidigare skadeförföljde Emil avgjorde lagets förra möte med Brynäs med sitt mål fram till 4-3 i förlängningen.

– Malmö har två sylvassa målvakter att ställa på isen. Vem av Oscar Alsenfelt och Cristopher Nihlstorp som tar plats mellan stolparna mot Brynäs återstår att se.

Noterbart Brynäs

– Sju poäng bakom Malmö och på åttonde plats i tabellen hittar vi Brynäs. Laget har rest sig efter en riktigt tuf start på säsongen och har nu tagit full pott i fem av sina åtta senaste matcher.

– Den talangfulle forwarden Jesper Boqvist blir bara bättre och bättre. Han har på sina sex senaste matcher noterats för sju poäng (två mål och fem assist). Och på de sex matcherna har Brynäs gjort nio mål så Boqvist har alltså varit inblandad i det mesta.

– Brynäs målvakter har fått kämpa i inledningen av SHL 2018/2019, men i lagets senaste match spikade David Rautio igen helt och tog alla de 31 skott han fick på sig mot Örebro.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LAGLAG och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.