Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Onsdag Ons 29 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Lördag Lör 8 Januari Jan
Tisdag Tis 11 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Fredag Fre 14 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Fredag Fre 21 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan
Lördag Lör 5 Februari Feb
Torsdag Tor 17 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Fredag Fre 25 Februari Feb
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Växjö
VLH

Skellefteå tog revansch - uddamålsslog regerande mästaren

2 oktober 2018 21:20
#SKEVLH

I SM-finalreprisen från i våras fick Skellefteå AIK revansch på Växjö Lakers på tisdagskvällen. I en rafflande och jämn fight höll Västerbottningarna undan och kunde till slut besegrade sitt motstånd med uddamålet.


Mötet i Skellefteå Kraft Arena inleddes rejält svängigt med full fart åt bägge håll. I efterdyningarna av ett powerplay var det till slut hemmalaget som tog ledningen när Filip Berglund hängde in ett skott från position strax innanför offensiv blå - en ledning som höll sig perioden ut.

– Det är bra fart trycker jag. Vi hittar bra lösningar och jobbar bra i egen zon. Därifrån kan vi skapa chanser framåt, summerade 1-0-skytten Berglund i C More i pausen.

Mittenakten fortsatte att vara böljande. Båda lagen skapade kvalificerade möjligheter, men det var gästerna från Småland som fick periodens enda måljubel. Tjecken Roman Horák lyfte elegant in en backhand i nättaket 16:19 i perioden - och likt i den första var målet det enda publiken fick bevittna i mittperioden.

Armalis stod emot slutforceringen

Skellefteå hade inte vunnit en match mot Växjö under ordnarie tid sedan säsongen 2015/2016. På tisdagsaftonen skulle den trenden brytas. Laget forcerade för ett ledningsmål länge och hade flera stora möjligheter mot Viktor Fasth - och knappt 12 minuter in i perioden skulle fullträffen till slut också komma. Andreas Wingerli trampade in över offensiv blå och hängde in pucken högt bakom den skymde Växjökeepern.

Trots ett sex mot fyra-spel och en tung slutforcering från gästerna höll Skellefteå, med en solid Mantas Armalis i målet, undan och kunde till slut plocka samtliga tre poäng.

– Det känns inte som att det är så mycket att analysera rätt spelmässigt. Det går lite upp och ner, men generellt håller vi en nivå som är riktigt hög. Vi förvaltar inte ett bra målvakts- och försvarsspel till att göra mer än ett mål, summerade Växjös Sam Hallam i C More efter slutsignalen.

Se highlights från matchen här.