Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Onsdag Ons 29 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Lördag Lör 8 Januari Jan
Tisdag Tis 11 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Fredag Fre 14 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Fredag Fre 21 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan
Lördag Lör 5 Februari Feb
Torsdag Tor 17 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Fredag Fre 25 Februari Feb
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
HV71
HV71

HV71 stod emot Skellefteå - knep två poäng

29 september 2018 18:10
#SKEDIF

Ett vilt kämpande HV71 tog med sig två poäng från bortamötet med Skellefteå efter seger med 3-2 efter straffar. Det hårda jobbet, och en straffhjälte i Oscar Sundh säkrade gästernas första bortavinst för säsongen.


Innan nedsläpp hyllades Skellefteås trotjänare Pontus Petterström för hans tidigare insatser i klubben, och efter den ceremonin kom ett laddat Skellefteå ut till spel där man satte bra fart mot HV71.

Gästerna stod dock emot, och växte in i matchen och skapade också en hel del lägen mot Mantas Armalis i hemmamålet. Lagen spelade i ett högt tempo. Något som tog ut varandra en del chansmässigt.

– Vi spelar bra tycker jag, och sätter bra press på Skellefteå. Det gäller att vi gör jobbet ordentligt nu när vi fått en lite knackig säsongsstart, sa Simon Önerud i HV71 till C More.

Kopiöst jobbande HV71

Den andra perioden fortsatte med ett starkt jobbande HV71 som hela tiden gjorde det så svårt man kunde för Skellefteå. Ett Skellefteå som blev frustrerat och som inte kom till några klara chanser.

Istället kom HV71 att öppna målskyttet när Kristofer Berglund kontrade in 0-1 och distinkt avslutade sitt friläge. I powerplay kom också 0-2 när Simon Önerud från nära håll kunde peta in pucken bakom Mantas Armalis.

Den tredje perioden kom dock att enbart handla om Skellefteå. Hemmalaget bombade på framåt och HV71 fick slita ont för att stå emot. Jimmie Ericsson reducerade till 1-2 och några minuter senare var det kvitterat genom Oscar Möller.

Skellefteå hade sedan bud på mer, men matchen gick till straffar efter en böljande men mållös förlängning. Väl där satt det hårt inne, men efter en lång straffläggning var det Oscar Sundh som tog på sig matchvinnarrollen när han smällde in avgörandet.

Se highlights från matchen här!