• Huvudsponsorer

Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Brynäs
BIF

Brynäs åker till Karlskrona med stort självförtroende

28 december 2017 11:30
#KHKBIF

I annandagsmötet med Färjestad hoppade Brynäs återigen på vinnarspåret och visade att formen är fortsatt god. Karlskrona hade det tyngre under tisdagen och hoppas nu kunna revanschera sig mot Gävlelaget.


Formkollen

Med bara två vinster på de sju senaste och den blytunga förlusten mot Luleå (7-1) på annandagen är det lätt att måla upp en dyster bild kring Karlskronas form. Och visst är det i många matcher så att nästjumbon har problem, men helt beckmörkt är det inte ändå. I sista matchen före jul vann Blekingelaget nämligen mot Örebro efter en relativt imponerande insats där Karlskrona hade ett spelmässigt övertag. Fler insatser som den behövs om Karlskrona ska undvika att hamna sist i tabellen.

Torsdagens motståndare Brynäs har istället sju segrar på de nio senaste och kommer närmast från annandagsseger mot topplaget Färjestad. En seger som också var en imponerande insats där Brynäs sköt ut numera fjärdeplacerade Färjestad, 31-21 i skott på mål och 18-12 i skott utanför mål. Och visst kan vi försöka nyansera oss även när det gäller Brynäs genom att nämna att i de två matcherna dessförinnan noterades Gävlelaget för två raka förluster, men faktum är att i framför allt matchen innan jul mot Växjö gjorde Brynäs en väl genomförd match som de lika gärna kunde ha vunnit. Kontentan blir helt enkelt att Brynäs är bra nu.

Läget i lagen

Läget i lagen från tidigare matcher ser ut som följer.

Notera att:

  • Karlskronas Joel Kellman är het. Han gjorde lagets enda mål i storfölusten mot Luleå senast och avgjorde matchen dessförinnan mot Örebro.
  • Brynäs back Lucas Carlsson har imponerat under lagets starka senare del av säsongen. Han har till exempel snittat en poäng per match de fyra senaste tillställningarna.
  • Österrikaren Konstantin Komarek har fem poäng på Karlskronas senaste sex matcher.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #KHKBIF.