Publicerad: 2018-02-25
Jun
Brynäs J18 och J20 hade ingen lycka med sig denna helg. Båda lagen fick återvända hem med skral poängutdelning.

Brynäs framgångsrika juniorlag fick en tuff helg när inte spelet ville fungera fullt ut. På totalt fyra matcher blev det bara två poäng.

-Det var ingen bra helg för oss. På lördagen var vi bleka och förlorade mot Troja/Ljungby i en match som vi borde vinna. Idag, söndag startade vi bra och hade 2-0 mot Rögle efter den första perioden. Sedan gör de fyra mål på tio minuter i mittenperioden och då var det ridå. Vi var sen aldrig riktigt nära, sammanfattar tränare Mikael Holmqvist J18-lagets två matcher nere i södra Sverige.

Mot Troja/Ljungby blev det förlust med 4-3 och Rögle plockade hem de tre poängen via 5-3.

-Vi fick det inte att stämma och det är svårt just nu att sätta fingret på varför. Vi får analysera detta och ta lärdom. Men det är frustrerande när det blir så här. Nu har vi en ny match borta på onsdag och sedan avslutar vi serien med två hemmamatcher kommande helg. Vårt mål är att komma topp fyra och det är fortfarande bara tre poäng upp dit så nu blickar vi framåt.

{!A}

Lagkapten Sebastian Sundlöv inledde målskyttet för Brynäs J18-lag denna helg när han kvitterade Troja/Ljungbys ledning på lördagen. Han assisterade lite senare i matchen Gabriel Deutsch när Brynäs reducerade till 3-2. Men några poäng blev det inte denna gång. Vare sig på lördagen eller söndagen.

Det fanns dock saker som Holmqvist såg positivt på.

-Både vårt powerplay och vårt boxplay var bra under helgen. Det tar vi med oss. Dessutom är jag riktigt nöjd med de tre U16-killar vi hade med oss på resan. Alexander Ljunkrantz, Adam Dahlström och Edvin Färnstrand kämpade och slet utmärkt.

IF Troja/Ljungby-Brynäs IF 4-3 (1-1,2-1,1-1)

Skottstatistik 33-23 (12-8,12-8,9-7)

Mål Brynäs: 1-1 Sebastian Sundlöv assist Gabriel Deutsch/Victor Söderström spel fem mot fyra (7.25) 3-2 Gabriel Deutsch assist Sebastian Sundlöv (37.47) 4-3 Alexander Ljungkrantz assist Victor Söderström (58.50)

Rögle BK-Brynäs IF 5-3 (0-2,4-0,1-1)

Skottstatistik 33-18 (5-7,15-5,13-6)

Brynäs mål: 0-1 Gabriel Deutsch assist Oskar Kvist spel fem mot fyra (1.41) 0-2 Abbe Broberg assist Victor Barrögård/Alexander Ljungkrantz (16.27) 5-3 Alexander Ljungkrantz assist William Alftberg/Victor Söderström spel fem mot fyra (59.01)

-Ishockey är en detaljernas sport och små misstag kostar på den här nivån. På lördagen mötte vi ett bra Linköping och trots att vi var oerhört effektiva i den första perioden blir vi rejält straffade i den andra. Till slut förlorar vi med 6-4, berättar J20-tränare Mats Bäcklin.

Från lördagens match i Linköping tog sig Brynäs lite längre norrut för att möta Södertälje SK på söndagen.

-Södertälje drog på sig många utvisningar i den inledande perioden och vi tar ledningen med 3-0. Men hela matchen präglades av många utvisningar och vi var lite slarviga och ofokuserade. Jag får väl ändå vara nöjd med två poäng men tappar man en 3-0 ledning känns det ändå bara sådär. Vi har mer att ge och får titta lite närmare på vad som hände innan nästa helg då vi har två hemmamatcher. Sedan avslutar vi serien borta mot Djurgården.

{!B}

Samuel Asklöf var den spelare som fick godkänt av Bäcklin efter söndagens match. Samuel svarade för tre mål och avgjorde matchen på straff. På lördagen gjorde han också mål och av J20-lagets nio mål denna helg svarade han för nästan hälften. -Det är starkt gjort av honom. Han kommer ner till oss och bidrar, säger Mats Bäcklin.

Brynäs J20 leder fortfarande J20 SuperElit Top 10 med tre matcher kvar att spela före Linköping och HV71. Till helgen gästar Skellefteå och Luleå Gavlerinken.

Linköping HC-Brynäs IF 6-4 (2-3,4-0,0-1)

Skottstatistik 38-24 (14-5,16-7,8-12)

Brynäs mål: 0-1 Pontus Andersson assist Albin Kedbrant (6.15) 2-2 Oliver Nordberg assist Adam Boqvist spel fyra mot fem (15.28) 2-3 Samuel Solem assist Adam Hirsch/Isac Sjöman (18.35) 6-4 Samuel Asklöf assist Max Lunden/Tim Henriksson spel fem mot fyra (50.37)

Södertälje SK-Brynäs IF 4-5 (0-3,3-1,1-0,0-0,0-1)

Skottstatistik 44-44 (8-21,21-11,13-9,2-2,0-1)

Brynäs mål: 0-1 Samuel Asklöf assist Samuel Solem/Pontus Edman (0.54) 0-2 Samuel Asklöf utan assist spel fem mot fyra (7.23) 0-3 Adam Hirsch assist Adam Boqvist/Oliver Nordberg spel fem mot tre (11.16) 2-4 Oliver Nordberg asssist Adam Boqvist/Adam Hirsch spel fem mot tre (32.02) 4-5 Samuel Asklöf straff