Första dagen i Trollhättan - Spellmire målgörare mot Leksand: "Behövs lite extra för att slå dem"
Publicerad: 2018-08-31
Brynäs inledde cupen i Trollhättan med en stark seger mot Stavanger. Sedan väntade ett desto tuffare motstånd i form av Leksand. -Det var sega ben i början men sedan kom vi igång, säger Brynästränaren Magnus Carlsson.

Stavanger blev ett relativt enkelt motstånd där Brynäs tidigt i matchen blev det spelförande laget.

Matchen slutade med 4-1 till Brynäs och Brynästränaren Magnus Carlsson säger såhär om matchen:

-Vi gör en helt okej match med tanke på att vi åkte från Gävle tidigt i morse. Det var lite trötta fötter i början men sedan kom vi igång. Helheten såg bra ut under hela matchen.

En spelare som Carlsson framhäver lite extra i just den här matchen var tvåmålsskytten Georgina Farman.

-Hon var otroligt bra den här matchen. Sedan var det förstås lite sega ben för alla i laget. Spelarna klagade på att isen var mjuk och då blir det lite tyngre skär, säger Carlsson och fortsätter:

-Stavanger var ett lättare motstånd för oss. Vi hade matchen från start till mål. Nu väntar Leksand och där vet vi att det behövs lite extra för att slå dem.

Precis som väntat bjöd Leksand på ett något tuffare motstånd.

Trots ett glädjebesked från nykomlingen Olivia Spellmire som gav Brynäs ledningen tidigt i matchen var det Leksand som stod för puckinnehavet.

Till slut tvingades Brynäs att ge med sig och Leksand segrade med 4-1.

Nu kommer Brynäs att ladda för två nya matcher redan imorgon (lördag) där både HV71 och Djurgården står för motståndet.

Brynäs IF–Stavanger Hockey 4-1 (1-1, 3-0)

Första perioden: 0-1 (04:48) Stine Myreng Kjellesvik (Lotte Pedersen), 1-1 (11:15) Hanna Rylander (Sarah Forster, Erika Grahm)

Andra perioden: 2-1 (12:2) Erika Grahm (Andrine Furulund), 3-1 (14:54) Georgina Farman, 4-1 (18:23) Georgina Farman

Skott: 38-10 (14-6, 24-4)

Brynäs IF–Leksands IF 1-4 (1-2, 0-2)

Första perioden: 1-0 (05:29) Olivia Spellmire (Emelie Cordoba), 1-1 (13:47) Danielle Stone (Samantha Hanson, Gracen Hirschy), 2-1 (19:39) Wilma Johansson (Danielle Stone, Gracen Hirschy).

Andra perioden: 3-1 (03:53) Samantha Hanson (Gracen Hirschy), 4-1 (11:50) Hanna Sköld (Alva Johnson) spel fem mot fyra.

Skott: 11-24 (2-20, 9-4)