Äntligen seger - Brynäs tog viktiga poäng i kampen om slutspelsplatserna
Publicerad: 2019-03-07
Ett hårt kämpande Brynäs fick äntligen utdelning och vann i hemmaborgen med 4-3 mot Malmö.

Redan när pucken släpptes så startade Brynäs riktigt bra.

Efter 5.40 spelat av matchen fick vi ett powerplay. Då gjorde Jacob Blomqvist matchens första mål och sköt in 1-0 till Brynäs.

Hemmalaget hade flertalet lägen att utöka sin ledning under periodens gång, men det satt långt inne.

Med minuten kvar av den första perioden sköt Jesper Boqvist ett rejält slagskott efter en pass av Nicklas Danielsson - men Oscar Alsenfelt som vaktade mellan Malmös stolpar räddade den pucken.

Med en skottstatistik på 16-7, i Brynäs favör, gick lagen till periodvila med 1-0 på tavlan.

Brynäs fortsatte hålla högt tryck även i den andra perioden.

4.59 gjorde Simon Bertilsson 2-0 när han la in pucken framför Malmös målbur - som studsade på en Malmöspelare och in bakom Alsenfelt.

Större delar av perioden spelades i offensiv zon för Brynäs. Men i ett numerärt underläge reducerade Malmö via Frederik Storm.

Brynäs svarade snabbt - och bara 16 sekunder senare utökade vi vår ledning till 3-1 via Joel Kellman.

Med två minuter kvar av den andra perioden utökade Brynäs ledningen, igen, till 4-1 i ett numerärt överläge via Danielsson.

Då valde Malmö att göra ett målvaktsbyte. Oscar Alsenfelt ut, Lars Volden in.

Under de sista 20 minuterna av matchen så reducerade Malmö efter åtta minuter spelat av den tredje perioden. Och 15.28 reducerade de ytterligare till 3-4 i ett numerärt överläge.

Malmö började komma ikapp Brynäs - och i slutminuten plockade de målvakten för att jaga efter en kvittering.

Men Brynäs fick med sig tre poäng och vann matchen med 4-3.

-Nog vinner vi rättvist. I det stora hela jättenöjd med grabbarna, men också spelet. Vi spelar bra idag, sa Brynäs huvudtränare Magnus Sundquist på presskonferensen efter matchen.

Brynäs–Malmö 4-3 (1–0, 3-1, 0-2)

Första perioden: 1-0 (6.50) Jacob Blomqvist (Tomi Sallinen, Rudolf Cerveny) spel fem mot fyra

Andra perioden: 2-0 (4.59) Simon Bertilsson (Rudolf Cerveny, Ryan Gunderson), 2-1 (15.42) Frederik Storm (Max Görtz, Anton Öhman) spel fem mot fyra, 3-1 (15.58) Joel Kellman (Nicklas Danielsson, Jesper Boqvist), 4-1 (18.07) Nicklas Danielsson (Jesper Boqvist, Ryan Gunderson) spel fem mot fyra

Tredje perioden: 4-2 (8.08) Christoffer Forsberg (Emil Sylvegård, Max Görtz), 4-3 (15.28) Frederik Storm (Max Görtz, Konstantin Komarek) spel fem mot fyra

Skott: 16-7, 9-11, 10-6. Totalt: 35-24.

Publik: 5 215