• Huvudsponsorer

Åke Lilljebjörn bygger för framtiden

19 januari 2018 18:00
Dam

Åke Lilljebjörn fungerar som huvudtränare och har ett övergripande ansvar för Brynäs satsning på flick- och damishockeyn. Nu har han börjat kontraktera spelare inför nästa säsong.


Brynäs IF Dam vill i god tid bygga för framtiden och därför skrivs redan nu kontrakt med Fanny Brolin. Fannys utveckling den här säsongen, som kröntes med ett JVM- silver nyligen, är precis vad Brynäs vill ha.

-Vi vill ha spelare som tränar hårt för att utvecklas så att vi kan bygga ett vinnande lag inom de närmaste åren. Vi vill bygga på den vinnarkultur som finns inom föreningen och få den tanken rotad även i damlaget. Det är ett hårt jobb bakom just vinnarkulturen och inget man får gratis. Fanny är ett exempel på en spelare som har en stark inre drivkraft att bli bättre, säger Åke Lilljebjörn.

-Brynäs verkar vara en jättebra klubb. Jag trivs väldigt bra i laget och med Åke som tränare. Jag känner att jag lär mig något nytt varje träning. Känslan är att jag kan utvecklas och bli så bra som möjligt här, tycker Fanny Brolin.

Fanny bor i Söderhamn och pendlar därifrån för träningar och matcher. Hennes utveckling har stadigt gått framåt och när det var dags för JVM fick hon en plats i landslaget.

-Lite förvånad blev jag kanske att jag blev uttagen. Men det var det jag ville och hade krigat för under hela sommarträningen och det var det mitt mål var. Jag kände att jag hade chansen i alla fall. Det blev en fantastisk resa och lärorikt.

Fanny har spelat center i Brynäs den senaste tiden. Men hon anser att det inte spelar någon större roll i vilken forwardsposition hon spelar.

-Anna Borgqvist har jag som en bra förebild. Jag tycker att hon är väldigt ödmjuk och är bra både på isen och utanför. Mina styrkor är att jag har ett bra spelsinne. Lätt för att läsa spelet. Och så skridskoåkningen.

Det blir intressant att följa Fanny Brolins fortsatta hockeykarriär i Brynäs. Närmast i helgen då det är två matcher att avverka. På lördagen väntar HV71 och på söndagen Göteborg.