Brynäsare uttagna till landslagsläger
Publicerad: 2022-08-16
Brynäs IF
Den 23-28 augusti samlas U18-damlandslaget och Olympisk Offensiv-truppen för läger i Falun och Furudal.

I U18-truppen, som har fokus på hemma-VM i januari, representeras Brynäs av backen Maja Ålenius och forwarden Anna Brenkle.

– Det ska bli riktigt spännande och roligt att träffa en ny grupp med U18-tjejer. Vårt mål är att fortsätta implementera den intensiva hockey som krävs för att komma så väl förberedda som möjligt till hemma-VM i januari. Träningsveckan i Furudal blir ett första steg för oss i resan mot hemma-VM. Jag ser fram emot en intensiv vecka med mycket hockey, vilket är helt underbart, säger Andreas Karlsson, förbundskapten för U18-Damlandslaget.

Samtidigt samlas truppen för Olympisk Offensiv där Brynäs representeras av målvakten Felicia Frank, backen Sofia Ljung och forwarden Stella Lindell.

– Vi får nu chansen att fortsätta jobba med det som vi inledde under lägret i Falun i maj samt fortsatte med under lägret i Skövde förra månaden, nämligen högintensiva träningar med stort fokus på individuell utveckling och aktionsnabbhet. Detta för att stärka kollektivet och skapa förutsättningar för spelarna att ta kliv i utvecklingen. Syftet är att öka konkurrensen och jaga Damkronorna för att höja nivån. Tjejerna tävlar på ett riktigt bra sätt både på och vid sidan av isen, och det ska vi spinna vidare på. Under U18-VM såg vi att vikten av tävling blandat med individuell samt kollektiv skicklighet är avgörande, säger Andreas Karlsson, som även leder truppen som ingår i Olympisk Offensiv-programmet.

Brynäs IF