Vinst i hemmaborgen mot Örebro
Publicerad: 2018-10-20
Jesper Jensen öppnade målkontot när Brynäs besegrade Örebro på hemmais med 3-2.

För första gången under säsongen tog Brynäs emot Örebro hemma i Gavlerinken.

I den första perioden gick det endast 19 sekunder innan pucken var i mål. Men oturligt nog blåste domaren av för blockering i samband med att Kellman tryckte in returen.

Med mindre än tre minuter kvar av perioden drabbades Brynäs av kvällens första utvisning.

Trots två minuters spel i egen zoon lyckades man hålla undan. Något som blev viktigt för matchbilden.

I den andra perioden kom Brynäs ut med mycket vilja.

Och 4.21 in andra perioden kunde Nicklas Danielsson ge Brynäs 1-0 efter en fin pass av Joel Kellman.

Brynäs första powerplay kom efter sex minuters speltid men ingen utdelning.

Dessvärre kunde Örebro kvittera till 1-1 efter halva matchen var gången när en studsande puck oturligt letat sig in.

Brynäs bibehöll sitt tryck och chanserna fortsatte komma men perioden slutade 1-1.

Den tredje perioden var snäppet intensivare.

Vassaste läget kom efter åtta minuter när Kousal dribblade sig in till Örebros försvar men Stefan Steen rädda.

Minuten senare kunde Örebro utöka sin ledning till 2-1 via Tyson Spink.

Men det dröjde inte länge tills Jesper Jensen öppnade målkontot för säsongen och stänkte in 2-2 och Brynäs var med i matchen igen.

Kort därefter utökade Joel Kellman ledningen till 3-2 när det var mindre än sex minuters speltid kvar.

Med två minuter kvar tog Örebro en timeout och plockade målvakten.

Stämningen och känslorna på läktarplatserna i Gavlerinken steg ytterligare.

Men inga större målchanser skapades för Örebro och Brynäs var laget som plockade med sig tre poäng.

Brynäs–Örebro 3-2 (0–0, 1-1, 2-1)

Första perioden: -

Andra perioden: 1-0 (4.21) Nicklas Danielsson (Joel Kellman, Jesper Boqvist), 1-1 (11.36) Linus Arnesson (Viktor Lodin, Glenn Gustafsson)

Tredje perioden: 1-2 (9.09) Tyson Spink (Shane Harper), 2-2 (10.05) Jesper Jensen (Robert Kousal), 3-2 (13.42) Joel Kellman (Jesper Boqvist)

Skott: 10–8, 7–8, 14-5. Totalt: 31-21

Utv: Brynäs: 1x2 min. Örebro: 2x2 min.

Publik: 4 312