Publicerad: 2019-11-25
Junior
Veckan som gick blev lite tyngre än vanligt för våra juniorlag. Av de 15 poäng som stod på spel tog J20 och J18 endast hem sex av dessa och det blev ingen rolig hemmahelg alls för lagen i Monitor ERP Arena.

J20:

Veckan inleddes med hemmamatch mot AIK för J20 och där var man heta redan från början mot stockholmarna, som huserar i den nedre delen av tabellen. Under samma matchminut hade man nämligen gjort både 1–0 och 2–0 på gästerna och när detta också utökades till 3–0 i uppstarten av mittenakten så kändes det klart för J20. Det blev till slut 6–2 på tavlan efter bland annat två mål i powerplay och ett i boxplay.

Nästa stockholmslag, Djurgården, kom sedan på besök på söndagen men där blev det inte alls samma sorts match för J20. Med periodsiffrorna 1–3, 1–3 och 0–2 fick man se sig besegrade med 8–2 i en match där Djurgården var bättre på det mesta.

J18:

För J18 var det ett derby som var veckans första match och det när man ställdes mot Strömsbro på Testebo. Där var det en ganska lugn start från J18:s sida och det var ledning med 2–0 efter den första perioden. Laget exploderade sedan i mittenakten och med hela fem mål framåt hade man skapat sig ett stort försprång inför avslutningen. När matchen avrundades hade laget gjort hela tio mål – tyvärr ett i egen kasse också – och det blev 9–1 och en viktig trepoängare.

Helgens två hemmamatcher mot Färjestad och BIK Karlskoga var dock inte alls lika roliga att beskåda. Båda Värmlandslagen visade sig vara mer effektiva än Brynäs och efter 120 minuters hockey hade man åkt på två förluster, 1–5 mot Färjestad och 2–4 mot Karlskoga.

U16:

Det skulle även ha spelats en U16-match den gångna veckan, då Guldsmedshyttan var tänkta att komma till Monitor på lördagen. Men matchen blev flyttad på grund av att motståndarna hade för få spelare att tillgå. Matchen kommer istället att spelas den 21:a december.

Fullständiga matchrapporter finns på brynasjuniorer.blogg.se!