Sur förlust för Brynäs J18
Publicerad: 2018-03-23
Jun
Förlust mot Modo i den första kvartsfinalen. Nu blir det en måstematch på bortaplan på lördag.

Det såg riktigt bra ut efter halva matchen. Brynäs spel fungerade och det stod 4-0 på jumbotronen i Gavlerinken. Gästande Modo såg ut att gå mot en klar förlust.

Men med två snabba mål i slutet av den andra perioden kom vändningen som slutade med att matchen gick till förlängning. Extra trist var det att gästerna kunde kvittera med bara 17 sekunder kvar.

{!A}

Tim Alverhag firar med lagkamraterna efter 1-0 målet i den första perioden. Assisten kom från Oscar Birgersson. Den duon svarade tillsammans för tre mål.

-Det var otroligt slarvigt av oss. För det första när vi har 4-0 och släpper in 4-1 och 4-2 innan periodpausen. Det kändes som att hade vi gått in till den sista perioden med 4-0 då hade vi stängt matchen. Men det är ett dåligt byte som de gör 4-2 på, säger tränare Mikael Holmqvist.

-Vi försöker få killarna at släppa loss i tredje perioden men vi blir alldeles för passiva. Vi bara fäktar iväg pucken och hoppas på det bästa. Väldigt surt att de kan kvittera med bara sekunder kvar och sedan avgör de i förlängningen med bara drygt minuten kvar.

{!B}

Det som såg ut att bli en enkel seger förvandlades till en tuff förlust på övertid. Det var framför allt Modos Lukas Wernblom som stod för vändningen. Gamle skyttekungen Magnus son gjorde tre av gästernas mål.

-Men nu har vi försatt oss i den här situationen. Så vi åker upp till Ö-vik på lördag för att försöka kvittera matchserien. Men med tanke på hur det såg ut under den första delen av matchen så kan det gå. Vi vet vad vi kan, avslutar Mikael Holmqvist.

Kvartsfinal 1:3

Brynäs IF-Modo 4-5 (2-0,2-2,0-2,0-1)

Skottstatistik 27-26 (7-4,12-4,7-11,1-7)

Utvisningar BIF 1x2 min Modo 4x2 min

Publik 202

Brynäs mål: 1-0 Tim Alverhag assist Oscar Birgersson (14.04) 2-0 Victor Söderström assist Oskar Kvist/Viktor Persson (18.56) 3-0 Oscar Birgersson assist Abbe Broberg/Tim Alverhag spel fem mot fyra (26.50) 4-0 Oscar Birgersson assist Tim Alverhag (35.03)