Stekhete Bertilsson inför Röglematchen: "Brukar bli roliga matcher"
Publicerad: 2019-01-04
Han har gjort åtta assist den här säsongen. Fem har kommit i de senaste fyra matcherna. Simon Bertilsson är stekhet just nu. — Det är tillfälligheter, säger han ödmjukt.

Efter lite nyårsledigt spelar Brynäsherrarna på lördag den första matchen 2019.

Rögle kommer på besök till Gavlerinken och Simon Bertilsson ser fram emot matchen.

— Det ska bli skönt att komma igång igen. Det har varit lite ryckigt nu under jul och nyår så det ska bli skönt med lite flow i vardagen igen, säger han och fortsätter:

— Vi mötte Rögle för inte så längesen nere i Ängelholm (seger 4—0, 19 december). De är ganska lika oss och gillar att åka mycket skridskor och spela i ett högt tempo så det brukar bli roliga matcher.

Bertilsson avslutade 2018 med ett grymt facit. På de senaste fyra matcherna har 27-åringen gjort fem assist. Totalt den här säsongen har han gjort åtta poäng, en tangering av fjolårsnoteringen.

— Det är nog tillfälligheter. Jag har haft chanser hela året men det är nu på slutet som jag har fått studsarna med mig. Jag har inte blivit mer offensiv eller så men det har studsat med mig lite bara.

Men nu får han och resten av spelarna lämna 2018 bakom sig. Och så klart finns det mycket att ta med sig från året som gått.

— Vi avslutade året riktigt bra. Vi tog poäng i många matcher och hittade ett jämnt spel. Så jag tycker vi tar med oss jämnheten i spelet, sen är det så klart små detaljer vi måste jobba på men vi tar med oss ganska mycket tycker jag, säger ”Berra”.

Vad ser du fram emot mest 2019?

— Det är våren när det börjar närma sig slutspel och viktiga matcher. Det är därför man spelar hockey.

Nedsläpp i lördagens match mot Rögle är 18.00. Köp dina biljetter genom att klicka här.

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist