Roger Melin om lagets insats
Publicerad: 2017-09-26
Herr
Melin tog ett snack med spelarna. Och Ersson är på väg tillbaka.

Roger Melin är inte nöjd med lagets insatser. Det framgår tydligt när jag träffar honom på tisdagen. Jag ber honom inledningsvis att ge sin syn på de tre första matcherna som Brynäs har spelat.

-Jag var väl hyfsat nöjd med matchen mot Växjö. Vi släppte den andra perioden då de fick skapa lite för mycket. Men sedan kommer vi tillbaka i den tredje och jobbar in en poäng. Sedan gjorde vi inget mål på straffarna. Men en poäng i en seriepremiär borta mot Växjö känns ändå okej, säger Roger Melin.

Andra matchen var hemmapremiären mot HV71. Där tog jönköpingslaget med sig alla tre poängen hem efter en 4-2 seger.

-Det var ingen riktigt bra hockeymatch. Slarv från bägge lagen. Det var lite början-på-en-seriematch. Man törs inte spela ut riktigt och vet inte var står man och lagen kände på varandra väldigt mycket. Två lag som jobbade hårt i backcheckingen och ströp varandras anfall riktigt bra. Jag tycker inte att HV hade så mycket heller. Det är lite tillfälligheter som avgör. De slänger in en från blå som lika gärna kunde ha dömts bort för en hög klubba och sedan ett skott som styrs på en byxa och i.

På lördagen blev det sedan förlust med klara 1-5 borta mot Malmö.

-Sist tycker jag att vi startar matchen bra och gör en hyfsad förstaperiod. Men den andra perioden är en katastrof egentligen. Riktigt dålig och vi faller ihop totalt och tar en massa dåliga beslut.

{!B}

Kevin Clark gjorde enda målet mot Malmö. Ett mål som betydde 1-0.

-Det är väl om man ser totalt på de här tre matcherna så att vi är lite slarviga. Vi slarvar med detaljer. Vi är inte riktigt där i huvudena i många situationer. Sedan har vi släppt alldeles för många mål i fem mot fem. Över tre i snitt. Det är inte acceptabelt. Och vi har inte ens gjort ett halvt mål i snitt i fem mot fem. Vi har bara gjort ett mål på tre matcher i spel fem mot fem och det är riktigt dåligt. Och mycket beror på att vi spelar lite på chans, hamnar fel och tar inte jobbet som vi ska. Det är ingen bra start på en serie. Det kan jag säga.

Powerplay och boxplay har ändå fungerat bra påpekar Roger.

-Vi har trettiosex procent i pp-spel och över nittioen procent i boxplay. Det är riktigt bra. Men vi måste spela mycket bättre i fem mot fem om vi ska vinna matcher. Vi har haft ett möte nu på tisdagsmorgonen där vi fick rensa luften en del och prata lite om alla fel vi gör. Att vi är tafatta och lite nonchalanta. Många trodde nog att den här starten skulle vara lite enklare eftersom vi var i final senast.

Försäsongen gav sex segrar och bara en förlust. Såg det bättre ut då?

-Jag tycker inte att försäsongen var särskilt bra om jag ska vara ärlig. Vi gjorde ungefär samma misstag då. Men då vann vi för att vi var skickligare offensivt sett. Vi kunde rädda upp matcherna på det viset. Men nu har vi mött tre topplag och då kan man inte göra misstag och tro att man kan vinna ändå. Vi visste att det skulle bli en tuff start, men vi måste förstå vad det är som gör oss till ett vinnande lag och varför vi nu har förlorat matcherna.

Har du hittat några svar på hur laget ska formeras efter den här första veckan?

-Ja, jag tror nog att jag gjort det. Det blev lite konstigt när Jesper Boqvist försvann och Mikael Johansson kom in. Det gjorde att vi har försökt hitta en roll till Micke och det har väl strulat till det för många. Men nu har vi nog hittat hur vi ska spela framöver. Micke och Boqvist går väl lika upp om man säger så, men å andra sidan så blir det en lite annan struktur på laget.

Är det någon spelare som överraskat poitivt på dig så här långt?

-Ja, en som ändå har varit positiv och som inte var med förra året är Sunken. Jag trodde inte ens att han skulle vara med den här säsongen. Han gör sitt jobb, sliter på bra och tillför mycket.

Marcus Ersson kommer tillbaka från utlåningen till Almtuna efter bara några dagar. Hur ser du på det?

{!A}

-Ersson ska in i laget och han kommer att få chansen att spela till sig en plats på allvar. Adam Boqvist har fått spela och det har varit bra för honom. Men att backar har varit borta är inte bra i det här läget då man vill lägga en grund och ha något att jobba på.

Daniel Mannberg är fortfarande utlånad till Almtuna för att få speltid. Men även Mannberg kan vara aktuell för spel längre fram.

-Han är ju på väg att få matchträning nu. En väldigt snabb spelare som är en lojal lagspelare och som vi inledningsvis ska använda att döda utvisningar och spela i tredje- fjärde kedjan. Men han måste få speltid först. Sedan har vi Alexander Bjurström i J20 som också står nära laget. En duktig kille. Vi har gott om forwards.

På torsdag väntar Djurgården i Gavlerinken. Vad vill Roger se då?

-Djurgården är ett hårt arbetande lag som inte släpper till så mycket skott men inte skjuter så mycket själva heller. Det kan bli en match lite lik den mot HV71. Det blir mycket hårt jobb från vår sida. Och vi måste underkasta oss det jobb vi måste göra. Det har vi inte riktigt gjort ännu om jag ska vara ärlig. Vi måste absolut ta mer bra beslut under matcherna. Vi har varit slarviga när vi ska backchecka, vi sticker fram i fel lägen och vi flyter omkring i egen zon och är inte på rätt sida. Det har varit för mycket sådant helt enkelt. Dålig disciplin och dålig respekt för varandra. Det har vi tryckt på nu och snackat om.

En del kritik från Roger Melin som vet vad som måste förändras. På torsdag får vi se vad dagens snack med spelarna har givit.

Köp biljett till Brynäs IF - Djurgården här >>>

Sportreporter Peter Mansson