• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 14 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Söndag Sön 17 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar

Dam: "Jag stortrivs verkligen i klubben "

21 oktober 2015 13:57

Vi har tagit ett snack med damlagets senaste nyförvärv Jessica Adolfsson om varför valet föll på Brynäs och hur hon trivs i föreningen och staden än så länge.


Jessica, du har redan bott här i Gävle i drygt en månad, hur känns det med både nytt lag och ny stad? – Jag stortrivs verkligen i klubben. Jag har blivit varmt välkomnad av alla. Det märks att alla i föreningen backar upp damlaget, och det är skönt att känna. Laget i sig är en skön mix av spelare. Alla vill vara här och alla vill vara med och bidra, jag kunde inte ha kommit till ett bättre lag.
– Gävle är en mindre stad än Linköping, och då tycker jag ändå att Linköping är ganska litet, haha. Men jag är ingen direkt storstadstjej så jag gillar Gävle, det är en mysig och trevlig stad.

Hur kom det sig att valet föll på Brynäs IF?
– Jag kände att jag behövde en nystart helt enkelt. Jag hade spelat i Linköping länge och jag ville ha något nytt i karriären, så en flytt var nödvändig. När jag var här och hälsade på i Brynäs så kände jag direkt att det var den rätta föreningen för mig. Här känner jag att jag kan utvecklas och ta nästa kliv både som hockeyspelare och som människa.

Du är född och uppvuxen i Linköping och har spelat i klubben hela din karriär. Var det ett svårt beslut när du bestämde dig för att lämna? – Det är klart att det var tufft att lämna både laget och kompisarna där hemma, det var och är ett stort beslut. Men samtidigt så kände jag att jag var tvungen att ta det här steget för min egen utvecklings skull. Jag växer som människa för varje dag som går. Det är en utmaning men jag känner fortfarande att det var det rätta beslutet att flytta till Gävle.

Du studerar på Borgarskolan och går Brynäs hockeygymnasium. Hur är det att komma in på en helt ny skola och hockeygymnasium med killar? – Det har gått bra. Killarna är schyssta och dessutom känner jag både Maja och Ellen som också går hockeygym, så det har varit en trygghet för mig såklart. Jag trivs bra och tycker att det är jättekul, och det är dessutom en grymt bra träning för mig. Jag har spelat med killar i hela mitt liv egentligen, så jag är rätt van med killhockey. Så jag tycker att det är roligt att komma tillbaka till det igen.

Hur är det att träna med killar?
– För mig har det alltid varit helt naturligt, jag har gjort det den större delen av mitt liv. Jag hade två fantastiska coacher i början av min karriär, Stefan Jacobsson och Robert Libom. Dem är en stor bidragande orsak till att jag har tagit de kliv jag gjort. De har lagt grunden till hela min karriär kan man säga. Stefan och Robert såg väldigt positivt till att jag kom in som tjej i det pojklag som de tränade. Jag uppmuntrades till att vara med av alla kring laget och det har betytt väldigt mycket för mig.

För de som inte har sett dig spela än, hur skulle du beskriva dig själv som hockeyspelare?
– Min största styrka är nog mitt skott, jag har tränat väldigt hårt på det och det har gett utdelning. Sedan har jag ganska bra spelförståelse också. Det är svårt att beskriva sig själv, men jag tror att spelförståelsen och skottet är mina främsta styrkor.

Du nämner att du har ett bra skott, då är det alltså en målfarlig back som Brynäs tagit in?
– Ja, det skulle jag säga. Jag är nog mer offensiv av mig än defensiv. Jag gillar att ta upp puck, följa med i anfallet och gå för skott.

Vad vill du bli bättre på då?
– Jag vill alltid bli bättre på allt, även mina styrkor. Det finns alltid smådetaljer som man kan förbättra. Jag är ingen komplett spelare än, men jag arbetar hårt varje dag för att nå dit.

Då har vi lite bättre koll på vem du är på isen, men vem är du utanför hockeyplanen?
– Jag brinner för att hjälpa andra i min omgivning. Det var också en anledning till att Brynäs kändes som den rätta föreningen att gå till. Hela föreningen tillsammans med UNICEF vill göra skillnad i samhället och hjälpa andra, exakt sådan är jag också.
– Jag var med och tränade Linköpings flicklag i två säsonger och jag känner att även om jag bara är 17 år så kan jag sitta på en del kunskap som kan hjälpa andra, och då vill jag gärna dela med mig av den.

Om vi hoppar över till er säsongsinledning. Det började bra men sedan har ni haft det lite tuffare. Hur ser du på säsongen så här långt?
– Den har varit knackig och det har som du säger gått upp och ner. Men samtidigt ser jag en sådan stor potential i det här laget och jag tror verkligen på oss. Men vi är många nya i truppen och det tar sin tid att spela ihop sig och lära sig ett nytt spelsystem. Det gäller att ha tålamod. Vi ska fortsätta gå till jobbet varje dag och jobba stenhårt, gör vi det så kommer det att vända och resultaten studsa vår väg.

Hur känner du att inledningen har gått för dig personligen?
– Det har varit samma där, en tuff inledning. Jag känner inte att jag har kommit upp till den nivå jag vet att jag kan prestera än. Men som sagt, allt är väldigt nytt här också och det gäller att inte stressa upp sig utan att ha tålamod och låta allt sjunka in. Jag vet att jag kommer spela bättre och bättre ju fler träningar och fler matcher vi har med laget.

Slutligen, lite tankar om helgens matcher. Ni gästas av AIK på lördag och Djurgården på söndag. Vad tror du om dessa matcher?
– AIK och Djurgården är två riktigt bra lag, och jag tror att det blir två tuffa matcher. Men i och med våra förluster så har vi samlat på oss massor av erfarenhet som vi tar med oss varje dag vi går till jobbet. Vi tar lärdom av dessa och jobbar vidare med det vi tror på.
– Jag tror stenhårt på oss som lag även fast vi haft en svackig inledning. Alla jobbar stenhårt för att vinna matcher, och fortsätter vi med det så kommer vi lyckas med det också.