Inför semifinal 2 — Erika Grahm: ”Vi ska göra allt för att ta med oss matchserien hem till Gävle igen”
Publicerad: 2020-02-29
Dam
En stark insats – men ändå förlust i onsdags. Luleå gick segrande ur den första semifinalen och nu väntar retur i Norrbotten. — Vi måste sätta ännu hårdare tryck på deras kasse, säger lagkapten Erika Grahm.

Vi tog oss till semifinal efter två raka vinster mot SDE i kvartsfinalen.

I den första semin i bäst av fem-serien — i onsdags hemma i Monitor ERP Arena — blev det förlust med 3-4 mot Luleå trots att vi stod för en stark insats mot de regerande mästarna.

Det som blev avgörande var matchinledningen och efter tio minuter hade Luleå en ledning med 1-3.

— Bortsett från de första tio är vi med och över 60 minuter skapar vi fler heta chanser än vad de gör. Men det var just starten och de första tio minuterna som blev avgörande. Det är knappast optimalt att sätta sig i en sits där vi måste jaga hela tiden mot ett lag som Luleå och då räckte det inte att vi var bättre i 50 minuter, säger lagkapten Erika Grahm.

Det fanns dock mycket positivt att ta med sig från matchen.

— Vi jobbade stenhårt hela matchen, åkte mycket skridskor och hade en bra forecheck. Vi spelade runt pucken bra och fick långa anfall. Vi var nära och vi hade lika gärna kunnat vinna. Vi hade ju ett stolpskott med tio sekunder kvar också. Men man måste sätta pucken och det lyckades inte vi med.

Efter onsdagens förlust har Luleå alltså greppet om matchserien. I helgen har vi matcher både lördag och söndag vilket skulle kunna betyda att säsongen tar slut den här veckan, om det vill sig illa för Brynässympatisörer.

Men såna tankebanor finns inte för Grahm och resten av laget.

— Säsongen ska inte ta slut för oss på söndag. Vi var bättre än dem i onsdag och det ska vi vara igen. Vi ska vinna, så är det bara.

Vad ska ni göra för att lyckas med det?

— Vi måste spela vårt spel över 60 minuter, inte 50 som i onsdags. Det kommer krävas en jäkligt stark prestation av oss för att vi ska slå dem och vi ska försöka komma till fler avslut och sätta hårdare tryck på deras kasse. Målen i onsdags gjorde vi när det var trafik på kassen och det ska vi göra nu också. Efter i onsdags är känslan ändå god även om vi förlorade. Vi har mycket att ta med oss från den matchen och kommer göra allt vi kan för att ta med oss den här matchserien hem till Gävle igen, säger hon.

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist
Huvudpartners
Officiella Partners