Sköna segern - Brynäs besegrade Malmö inför hemmafansen
Publicerad: 2019-02-02
Med 6 023 fans på läktarplatserna vann Brynäs över Malmö med 4-1.

Efter endast 38 sekunder av matchen blev det en dubbelutvisning.

Men matchens första mål kom inte förens 9.56 när Robert Kousal sköt in 1-0 till Brynäs.

18.11 fick Brynäs ett powerplay och då utökade Brynäs ledningen till 2-0 via Ryan Gunderson.

I den andra perioden började vi med att utöka ledningen till 3-0 efter bara 54 sekunder - åter igen var det Kousal som gjorde mål.

Malmö valde i samband med det att ta en timeout - som till en början lönade sig då de reducerade till 1-3 via Frederik Storm.

Brynäs drabbades av en utvisningar före periodslut. Den kom med minuten kvar av perioden och de fick inledde den tredje i ett numerärt underläge - men ingen utdelning där för Malmö.

Och inför sista pausvila stod det 3-1 på tavlan.

I den tredje och sista perioden jagade Malmö en reducering. Men gästerna sköt dubbelt så få skott på mål som de två tidigare perioderna.

Brynäs kunde istället säkra vinsten och göra 4-1 i öppen kasse när vår målvakt Joacim Eriksson la upp en pass till Emil Forslund som enkelt kunde skjuta in pucken i mål.

Brynäs vann matchen med 4-1.

Brynäs–Malmö 4-1 (2–0, 1-1, 1-0)

Första perioden: 1-0 (9.56) Robert Kousal (Niclas Andersén, Joachim Rohdin), 2-0 (18.56) Ryan Gunderson (Joel Kellman, Jesper Boqvist) spel fem mot fyra

Andra perioden: 3-0 (0.54) Robert Kousal (Ryan Gunderson, Simon Bertilsson), 3-1 (6.53) Frederik Storm (Max Görtz, Fredrik Händemark)

Tredje perioden: 4-1 (19.05) Emil Forslund (Joacim Eriksson) mål i öppen kasse

Skott: 10-16, 6-13, 8-7. Totalt: 24-36.

Publik: 6 023